Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Het Flevolandschap wisenten
Afbeelding van Jasper Pluim

Fietsroute door Lelystad

Ben je ooit in een stad op de zeebodem geweest? Lelystad is de jongste kuststad van Nederland. Vernoemd naar Cornelis Lely, een politicus en civiel ingenieur. Hij ontwierp de Zuiderzeewerken, veranderde de Zuiderzee in een meer en toverde de zeebodem om tot droog land.

Natuurpark Lelystad

Heb je wel eens oog in oog gestaan met galopperende przewalskipaarden, een paar imposante edelherten of een groep wroetende zwijnen? Of een eland, wisent of otter in het echt gezien? In het Natuurpark Lelystad kun je ze allemaal tegenkomen. Haal in het bezoekerscentrum een plattegrond, ga aan de wandel of huur een fiets. In de Watertuin kun je met kinderen waterdiertjes zoeken. Goed om te weten: de otters worden dagelijks om 15.00 uur gevoerd. Trek gekregen? Dan is Restaurant HarteLuk de perfecte plek voor een koffiepauze of een lekkere en gezonde lunch.

Aviodrome

Voor luchtvaartliefhebbers is het Aviodrome een echte aanrader. Met vluchtsimulators, een 4D bioscoopervaring en een unieke collectie van meer dan 100 vliegtuigen kun je je hier uren vermaken.

Batavialand

Batavialand laat je zien hoe wij Nederlanders omgaan met het water. Inpoldering, dijken bouwen en andere slimme oplossingen zijn hier allemaal te bewonderen. Vanaf dit punt neem je ook makkelijk een veerboot naar ons nieuwste stukje land: de Marker Wadden.

Huur een fiets

  • Rent-A-bike-Lelystad, Boeier 01 8242CB Lelystad: elektrische fietsen, reguliere fietsen, kinderfiets, tandem
  • OV fiets: Lelystad Centrum: Stationsplein 10 8232 DL Lelystad