Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Wine wall inside Vleck
Afbeelding van Alex Cheuk

De beste natuurwijnwinkels

Wijn met zo min mogelijk toegevoegde sulfieten, dat is natuurwijn. De een zweert erbij, dan ander vindt het maar niks. Voor de liefhebbers hebben wij de beste winkels gezocht waar je een heerlijk flesje vin nature kunt kopen. Voor de beginners de ideale adressen om thuis eens natuurwijn te proberen.

Vleck

Favoriet van de redactie

Bij wijnimporteur Vleck koop je wijn die direct van kleine boerderijen in Frankrijk, Spanje en Italië in de winkel terechtkomt. Op een steenworp van het Vondelpark word je hier zeer kundig en vriendelijk geholpen, zodat je de deur uit loopt met precies die fles waar je naar op zoek was. Het motto van Vleck? Hier kom je voor ‘wijn waar je plezier aan beleeft en waarbij je de volgende dag weer vrolijk én katervrij over straat kunt’. Voor de liefhebbers die zich graag laten inspireren heeft Vleck wijnabonnementen: elke 2 maanden ontvang je 10 verschillende wijnen die perfect bij het seizoen passen.

Vleck | Eerste Helmersstraat 63 HS

Chenin Chenin

Midden in de Jordaan vind je het schattige winkeltje van Chenin Chenin. Van goede deals tot aan verborgen pareltjes, het assortiment verveelt nooit. Met wijnen over de hele wereld kun je hier elke keer weer een nieuw wijntje halen. Wil je verrast worden? Dan kun je lid worden van The Natural Wine Club. Dan krijg je iedere maand een aantal verschillende wijnen thuisbezorgd. Liever zelf kiezen? Gelukkig bieden ze ook same-day delivery aan als je in Amsterdam woont en voor 12 uur ’s middags besteld. Zo hoef je nooit meer zonder wijn te zitten.

Chenin Chenin | Hazenstraat 60

Levain et le vin

Levain et le vin is een natuurwijnwinkel en zuurdesembakkerij ineen. Er is een uitgebreid assortiment natuurwijn maar er wordt ook dagelijks op natuurlijk wijze zuurdesembrood gebakken. Van focaccias en brioches tot galettes en cannelés. Een gouden combinatie. Alle producten worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt, zoals wijn van kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten en werken. Eigenares Florence wil de footprint daarnaast zo klein mogelijk houden, met zo min mogelijk plastic en food waste, plus vooral lokale, duurzame leveranciers.

levain et le vin | Jan Pieter Heijestraat 168

Zuiver Wijnen

In 2013 opgericht door Dick Stegewerns. In 2017 kwamen de hoofdsommelier (Figo van Onna & Chef-kok (Merijn van Berlo) van Choux erbij. Sindsdien Met name hoofdsommelier en Dick zijn druk bezig. Merijn houdt zich op de achtergrond, maar zorgt met zijn op groente gebaseerde gerechten voor insipratie bij de andere 2. Vroeg begonnen met natuurwijn, waardoor je er de grote namen kunt vinden, maar ze houden altijd een oogje open voor talentvolle wijnmakers.

Zuiver Wijnen | De Ruijterkade 128

Bureau Wijn

Op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg en de Bos en Lommerweg vind je Bureau Wijn, een perfect adres voor goede natuurwijnen. Eigenaar Daniel Sligte verliet zijn baan als wetenschapper in de psychologie om een wijnwinkel te openen. En met succes. Bureau Wijn biedt voornamelijk biologische en biodynamische wijnen, maar ook bijzondere natuurwijnen. Alle wijnen in de winkel, voornamelijk uit Europa, zijn door Daniel persoonlijk goedgekeurd en dat proef je! Houd de Facebookpagina van deze wijnwinkel in de gaten, Bureau Wijn organiseert regelmatig wijnproeverijen en speciale natuurwijn pop-upbars.

Bureau Wijn | Admiraal de Ruijterweg 325

Chateau Karlito

Worstenbrood, keramiek, natuurwijn en jazz. Dit klinkt als een absurde combinatie, maar het zou je verbazen; deze dingen gaan hand in hand. Eigenaresse Karlijn Timmermans komt uit Brabant, daarom mochten de worstenbroodjes natuurlijk niet ontbreken. Met prachtige keramiek servies, goede jazzmuziek en lekker natuurwijn is dit een plek waar je bijna niet wegkomt. En dan maakt helemaal niks uit.

Chateau Karlito | Van der Pekstraat 72

Rebel Wines

Een lekker wijntje gedronken bij Bar Pif en/of Alex + Pinard? Haast je dan snel naar een van de vestigingen van Rebel Wines. De wijnen die daar geschonken worden zijn hier namelijk allemaal terug te vinden. Het kan natuurlijk ook andersom. Proef eerst aandachtig thuis, zodat je als je erop uit bent precies weet welke wijn je moet hebben.

Rebel Wines | Van Woustraat 202 & Eglantiersstraat 77

Pieksman Wijnwinkel

Bij het Amsterdamse familiebedrijf Pieksman Wijnimport bestaat het assortiment als sinds 1960 uitsluitend uit 100% eigen import. Sinds 2010 hebben ze een winkel in Watergraafsmeer waar je het gehele assortiment kunt kopen. Laat je adviseren door vinoloog Yvo Pieksman en haal het perfecte wijntje voor het perfecte moment. Met een assortiment van zo’n 500 verschillende wijnen van ruim 80 wijnboeren, van betaalbare huiswijnen tot exclusieve natuurwijnen, moet dat geen probleem zijn.

Piekmans Wijnwinkel | Hogeweg 19

YanFlorijn

Nog niet zo bekend met natuurwijn? Bij YanFlorijn helpen ze je graag op weg. Er worden regelmatig proeverijen, workshops georganiseerd. Zo kun je kennis maken met vreemde druiven en interessante smaken. Nou is wijn zelf lekker, maar als je precies het goede eten bij je wijn drinkt, dan ben je al helemaal spekkoper. Gelukkig kun je ook een wijn& spijs cursus volgen. Zo zit je nooit meer met het verkeerde wijntje bij het eten.

YanFlorijn | Makassarstraat 128b

Wijnimport Arrebol

Voor iedereen die in de Rivierenbuurt woont is het allang duidelijk: je wijn haal je bij Arrebol. Ze hebben namelijk het grootste assortiment wijnen van de buurt. De zaak van Arrebol staat volledig in het teken van Spanje. Veel wijn wordt direct uit het Zuid-Europese land geimporteerd. Ben je dus helemaal fan van Spanje? Ren naar Arrebol en haal een flesje Spanje in huis.

Wijnimport Arrebol | Maasstraat 134