Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste tips voor in de herfst

De herfst brengt magische momenten met zich mee. De grachten en parken verdwijnen onder een deken van bladeren, in de cafés is het extra knus als het buiten koud is en het culturele seizoen is op het hoogtepunt. Allemaal redenen waarom wij zo van de herfst in Amsterdam houden!

Volop activiteiten voor kinderen

Kids at Cinekid childrens film festival
Afbeelding van Max Kneefel

Zodra het eerder donker wordt en de blaadjes van de bomen vallen, weet je dat het weer bijna herfstvakantie is. Tijdens de herfstvakantie in Amsterdam zijn er talloze activiteiten voor ouders en kinderen; theaters, bioscopen en andere locaties pakken ieder jaar weer uit met films, voorstellingen, workshops en tentoonstellingen – allemaal gericht op kinderen.

Een deken van bladeren bedekt de stad

Met meer dan 400.000 bomen is Amsterdam een van de meest bladerrijke steden van Europa. Dat levert tijdens de herfst magische plaatjes op. De grachtengordel en de parken gehuld in oranje en rode tinten en de goudkleurige bladerdeken overal in Amsterdam, er kan niks tegenop. 

Niks is te gek dankzij Halloween

Ieder jaar is Halloween weer een reden om je lekker gek (en eng) te verkleden en een feestje naar keuze te bezoeken. Ontdek de schaduwzijde van het Muiderslot tijdens een spannende nachtrondleiding. Terwijl je door het donkere en verlaten kasteel loopt, hoor je de duistere gebeurtenissen van het slot. Ook The Amsterdam Dungeon staat vaak de hele maand oktober in het teken van Halloween. Durf jij er naar binnen te gaan?

Dansen tot in de late uurtjes tijdens ADE

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) verandert Amsterdam in de dancehoofdstad van de wereld. Hét moment om elektronische muziek te vieren. Tijdens ADE zijn er door de hele stad feesten waarbij elektronisch dancemuziek in het middelpunt staat. Om de keuze een stukje makkelijker te maken, hebben wij alvast een aantal tips voor je op een rij gezet!

Tijd voor appeltaart en warme chocolademelk   

Ja, natuurlijk, de zomer is heerlijk. Maar kijken we niet allemaal uit naar dat moment dat je jezelf kunt terugtrekken in een bruin café met een stuk appeltaart en warme chocolademelk? Wij wel in ieder geval!

Het culturele seizoen is op het hoogtepunt

Of je nu een concert, toneelstuk of tentoonstelling wilt zien; tijdens de herfst is Amsterdam de plek bij uitstek voor culturele activiteiten. Muzikanten starten hun tour, musea organiseren tentoonstellingen en iedereen trekt weer naar binnen voor cultuur en vertier. Gelukkig zijn er ook dit jaar veel dingen te doen.

De lucht verandert in een kunstwerk

De Nederlandse luchten zijn sowieso al een plaatje om te zien, maar in combinatie met de lage herfstzon verandert de hemel in een schilderij dat in een museum niet zou misstaan. De neergaande zon die door de wolken schijnt, veroorzaakt een speciaal licht dat je alleen in dit jaargetijde ziet. Lastig vast te leggen op een foto, dus je kunt ze het beste zelf ervaren deze herfst!

Filmfestivals voor iedereen

Herfst is bij uitstek filmfestivalseizoen in Amsterdam en dat komt goed uit, aangezien het buiten steeds onbehaaglijker wordt. Sluit je op in een knusse filmzaal en laat je meeslepen door verhalen, zonder dat je daarvoor je bioscoopstoel uit hoeft. Iedere filmliefhebber komt tijdens dit seizoen aan zijn trekken. De kleine filmfanaten kunnen terecht bij het Cinekid Festival en de fans van documentaires kunnen ook dit jaar weer terecht bij het IDFA voor een programma vol moois.