Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)

OBA Oosterdok op het Oosterdokseiland is met een oppervlakte van 28.000 vierkante meter de grootste bibliotheek van Nederland. De bibliotheek is elke dag geopend van 08:00 tot 22.00 uur (met uitzondering van enkele feestdagen) en biedt plaats aan anderhalf miljoen boeken, tijdschriften en andere materialen. Er zijn meer dan 1.000 zitplaatsen en 490 internetcomputers.

Bezienswaardigheid met spectaculair uitzicht

Het spectaculaire gebouw van de OBA heeft als kenmerken lichtheid en openheid en is ontworpen door architect Jo Coenen, voormalig Rijksbouwmeester. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van het bouwwerk is de 7e verdieping waar een theater is ondergebracht en een restaurant met terras dat een spectaculair uitzicht biedt over de hele stad.

Faciliteiten van de OBA

OBA Oosterdok is een ontmoetingsplek voor iedereen door gratis entree, ruime openingstijden, horecafaciliteiten, stijlvolle studeer- en werkplekken en makkelijk gebruik van computers en wifi. Voor het leren van Nederlands zijn taalpc's aanwezig.

Een leven lang leren

De OBA bestaat uit 26 wijkvestigingen in de gemeentes Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. De OBA inspireert alle Amsterdammers om te blijven leren en maakt kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk. De OBA stimuleert reflectie, ontmoeting en betrokkenheid bij stad en buurt. Met 177.000 leden, ruim 3,5 miljoen bezoekers en bijna 7.000 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam.