Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Koekje uit Amsterdam
Afbeelding van Koekje uit Amsterdam

Amsterdamse cadeaus voor foodies

Verras de foodies in je omgeving met een culinair cadeau waarmee ze de smaak van Amsterdam te pakken krijgen.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Hout van je stad - Stadsplanken

Gevelplank set - Hout van je Stad
Afbeelding van Remco Sijtzema Photography

Onder het motto ‘Hout van je stad’ geef je iemand met de Stadsplank een écht stukje stad cadeau. Deze simpele, strakke houten snijplank is namelijk gemaakt van een gerooide boom uit een straat, park of plein in Amsterdam. In elke snijplank is de exacte herkomst en soortnaam van de boom gegraveerd, zodat je precies kunt zien waar de boom heeft gestaan. Er zijn onder andere beuken uit het Amsterdamse Bos en eiken uit het Vondelpark gebruikt. Uit het hout van elke boom zijn maar 100 snijplanken gemaakt, dus een exclusief cadeau gegarandeerd.

Stadsplank snijplank | Vanaf €34,95

Tony’s Chocolonely

Tony's Chocolonely chocoladereep
Afbeelding van Tony Chocolonely

De beroemde chocola van Tony’s Chocolonely is een idee van culinair schrijver Teun van de Keuken, die de chocolade-industrie 100% slaafvrij wilde maken. Het is niet alleen een van de meest ethisch verantwoorde maar ook een van de meest creatieve chocolademerken. Dat bewijzen klassieke Tony’s-smaken als 'puur-pecan-kokos' en 'melk-karamel-zeezout', maar ook limited edition-repen als 'puur-meringue-kers' en 'melk-popcorn-discodip'. Voor iedereen die van duurzaam en smakelijk houdt!

Tony’s Chocolonely chocola | Vanaf €3,99

Vinoos wine gums

Vinoos by AMS wine gums
Afbeelding van Vinoos by AMS

Dit Amsterdamse culinaire cadeau mag niet ontbreken in dit lijstje. Met de Rosé wine gums van Vinoos geniet je van de smaak van roséwijn, maar dan verpakt in een klein snoepje. Proef de smaak van aardbeien, wilde bloemen en frambozen en geniet na van de zoetzure afdronk. Een traktatie voor onderweg of gewoon voor tussendoor. 

Vinoos by AMS - Rosé The Real Winegum Single | €7,95

De Pindakaaswinkel

Pindakaaswinkel
Afbeelding van Rick Akkerman

‘Helaas, pindakaas’ is een uitdrukking die ze niet kennen bij De Pindakaaswinkel. De winkel is bedacht door Michiel Vos, een boerenzoon die variatie in het pindakaasschap miste en meer wilde dan alleen lekkere pindakaas zonder kunstmatige toevoegingen. Op de Czaar Peterstraat opende hij vorig jaar de eerste vestiging van zijn Pindakaaswinkel en sindsdien volgden diverse filialen in de rest van de stad. De pindakaas smaakt hier niet alleen naar pinda’s, er zijn ook verrassende smaken met karamel-zeezout, dadel-kaneel en witte chocola. Genoeg te kiezen dus, voor zowel zoetekauwen als pindakaasliefhebbers.

Pindakaas van De Pindakaaswinkel | Vanaf €5,95

Koekje uit Amsterdam

Koekje uit Amsterdam
Afbeelding van Koekje uit Amsterdam

Bij een kopje koffie of thee hoort natuurlijk een koekje. Met deze ambachtelijk gebakken roomboterkoekjes van Koekje uit Amsterdam is ieder koffiemomentje een Amsterdams feestje. Deel de 10 koekjes met je familie, vrienden of buren of hou ze stiekem allemaal voor jezelf. 

Koekje uit Amsterdam | €3,99

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.