Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A couple enjoy a walk through Amsterdamse Poort shopping district.
Afbeelding van Jan de Ridder

Winkeltjes in Zuidoost

Natuurlijk kun je winkelen in Amsterdam Zuidoost: het stadsdeel heeft 2 grote winkelcentra. De buik vol van het shoppen? Zorg ervoor dat je plek overhoudt voor ‘hét bananenbrood van Amsterdam’ of een broodje bakkeljauw van Toko Omoe.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Repair Café Zuidoost

Tafel met een manke poot, lamp met een kapot snoer? In het repair café weten ze er wel raad mee. Enkele keren per maand kijkt een groep vrijwilligers of kapotte spullen nog gerepareerd kunnen worden of niet. Gevolg: minder afval en meer gezelligheid in de buurt - en jij een met liefde herstelde fiets, stoel of boormachine. Win-win!

Repair Café Zuidoost | Balistraat 48a

A Seti

Op zoek naar een sieraad? Stap dan eens binnen bij A Seti, in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Alle sieraden die je hier ziet zijn gemaakt van kralen die juwelier Mireille zelf maakt. Ze haalt haar inspiratie uit de Surinaamse cultuur, die je terugziet in andere producten in de winkel, zoals kleurrijke doeken, wierook, colognes en oliën voor (culturele) wassingen.

A Seti | Bijlmerplein 688D

Groentewinkel Shopperhal en Badris Tropical

Bij groentewinkel Shopperhal ben je niet alleen aan het goede adres voor je dagelijkse groentjes als komkommer, paprika en tomaat, je vindt er ook geïmporteerde groenten uit Suriname, het Caribisch gebied en Afrika. Super handig als je een keer exotische gerechten wilt klaarmaken.

Badrus Tropical heeft, zoals de naam al doet vermoeden, ook tropische producten in huis. Je vindt er Surinaamse groenten, vissoorten, fruit en kruiden, verse aardvruchten en Fernandes snacks.

Toko Omoe

Toko Kai Ling werd in 1975 als eerste winkel in winkelcentrum Ganzenhoef geopend door Kai Hing Li, die er - anno 2022 - nog steeds elke dag werkt, al is hij inmiddels 80. Hij wordt ook wel Omoe genoemd: ‘oom’ in het Surinaams, een koosnaampje voor als er een sterke band is met de winkelier. Oh ja, maar wat kun je er krijgen? Nou, wat niet? Van ingrediënten en maaltijden uit de Surinaamse, Javaanse, Antilliaanse en Chinese keuken, tot shampoo en verse Surinaamse broodjes. Omoe heeft het voor je.

Toko Omoe | Harriët Freezerstraat 108a

Greetbana

Een bananenbrood bakken kan iedereen…. zou je zeggen. Maar er is er maar één die het het beste kan, en dat is Greetbana. Althans, dat is wat men over deze bananenbroodbakkers zegt. Hun brood is vegan, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, én vrij om een keer te proberen natuurlijk.

Greetbana | Dostojevskisingel 19

Woonmall Villa Arena

Je bank zat, klaar met je keuken of je interieur in een sleur? Dan is een bezoekje aan woonmall Villa Arena wellicht een idee. Hier vind je 50 woonwinkels onder één dak - en dat maakt Villa Arena de grootste overdekte woonboulevard van Nederland. Als het je kinderen iets te lang duurt: er is een kinderspeelplein en zelfs een kinderbioscoop.

Villa Arena | De Entree 1

Winkelcentrum Amsterdamse Poort

A couple enjoy a walk through Amsterdamse Poort shopping district.
Afbeelding van Jan de Ridder

Natuurlijk vind je in winkelcentrum Amsterdamse Poort winkels, maar naast shoppen, eten en drinken kun je er ook musea bezoeken of je nagels laten doen. Van grote winkelketens tot kleine ondernemers en van koopjes tot designer-items: er is hier voor elk wat wils. Het plan is dat dit gebied steeds meer een stadshart wordt met meer cultuur, groen en betrokkenheid met de buurt.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen