Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Natuur en actief

Brasapark

Amsterdam Zuid-Oost is een nieuw park rijker: het Brasapark, aangelegd bovenop het dak van een drukke snelwegtunnel (de A9). In plaats van voorbijrazend verkeer is er nu een 3 kilometer lange groenzone, die in verbinding staat met het Nelson Mandela -, en Gaasperpark. Lokale bewoners hebben veel inspraak gehad in de inrichting van het park, en dat is een primeur!

Een park als een omhelzing

De naam van het park is een eerbetoon aan Roy Ristie, die het park wilde omdopen tot Brasapark. De Surinaams-Nederlands presentator en politicus vertegenwoordigde de Surinaamse gemeenschap in de Bijlmer en was acht jaar raadslid in Zuidoost.

Wat is er te doen

In het Brasapark kun je wandelen, fietsen en skaten. Er is een speeltuin die ook geschikt is voor kinderen met een handicap. En er is een openbare tuin, de Tuinen van Brasa. Deze tuin is aangelegd door buurtbewoners.

Het park is op dit moment nog niet helemaal af, er wordt nog hard gewerkt aan de finishing touch door gemeente en buurtbewoners. Eind 2023 wordt er een urban sportzone aangelegd, waar je kunt freerunnen, streetdancen en krachttraining doen in een calisthenics parcours. Ook komen er nog barbecueplekken, toiletten, watertappunten, extra bankjes en prullenbakken.

Feestelijke opening

Op 17 en 18 september wordt het park feestelijk geopend met tal van activiteiten. Kijk snel op de activiteitenwebsite voor uitgebreide agenda informatie. Wil je meer weten over het park zelf kijk dan op de website van Gemeente Amsterdam.