Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Jan Evertsenstraat shops
Afbeelding van Koen Smilde

Kleine, unieke winkels in Bos en Lommer & De Baarsjes

Van bijzondere speciaalzaken tot toffe kledingboetiekjes; in Bos en Lommer & De Baarsjes heb je ruim keus als het op shoppen aankomt.

Cadeaushoppen in de Jan Eef

Inside Lykke shop
Afbeelding van Alex Cheuk

Op nummer 81 vind je conceptstore LYKKE. Hier scoor je unieke dames- en herenkleding, accessoires en fijne home-hebbedingen. Ze verkopen items van lokale makers en exclusieve labels, waarbij duurzaamheid voorop staat. Een perfecte plek voor originele cadeautjes! Op nummer 89 zit dé plek voor echte theeleuten: T’s Teabar. Haal je favoriete tea-to-go of een van de speciale soorten chai latte met iets lekkers erbij. Ook via de webshop bestel je hier diverse soorten losse (wellness) thee, ketels, mokken en andere theebenodigdheden.

Wijn, fashion en boeken

Houd je van een lekker glaasje op zijn tijd? Stap dan binnen bij The Wine Spot op de Admiraal de Ruijterweg. De winkel is gespecialiseerd in betaalbare, originele Europese wijnen. Eigenaren Felipe en Paulo besteden hier extra aandacht aan minder bekende wijnlanden zoals Portugal, Spanje en Oostenrijk.

Een ander pareltje op de Admiraal de Ruijterweg is U Had Me At Hola (UHMAH). De etalage die eigenaresse Chantal regelmatig opnieuw stylet, inspireert tot nieuwe combinaties. Voor haar kleine, fijne winkel selecteert ze persoonlijk de mooiste kleding, sieraden en accessoires.

Boekliefhebbers uit de hele stad komen naar de Bos en Lommerweg voor De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel. Een favoriete boekwinkel voor velen, die Monique Burger in 2010 onder de naam De Nieuwe Boekhandel oprichtte. Toen zij vorig jaar het stokje wilde doorgeven sloegen 220 buurtbewoners, klanten, uitgevers en andere betrokkenen de handen ineen en kochten zij elk een aandeel. Door deze actie kun je hier nog steeds terecht voor boeken, cadeaus, unieke lezingen, workshops en optredens. 

Alles voor de kids

A cashier behind the counter
Afbeelding van Koen Smilde

Ook voor de allerkleinsten vind je in deze buurt veel leuke winkels met kleurrijke items. Zo koop je bij Otis en de Wolf op de Postjesweg nieuwe en tweedehands kinderkleding van mooie merken, boeken, duurzaam speelgoed en originele cadeautjes. Bij Knotsknetter in de Jan Evertsenstraat werkt de leuke etalage als een magneet; je moet hier gewoon even naar binnen. Ook hier vind je een uitgebreid aanbod, van knuffelbeesten en baby- en kinderkleding, tot spulletjes voor de kinderkamer en school. Op zoek naar een pre-loved cadeautje? Kijk dan eens bij Lino en Moos in de Jan van Galenstraat. Zij verkopen niet alleen tweedehands kleding, maar ook een groot assortiment spelletjes en (luister)boeken.

Vintage shoppen

Clothing on hanger at the modern shop boutique
Afbeelding van Ivan Kurmyshov

Liever items een 2e leven geven en gelijk ook unieke producten vinden? Dan ben je bij in deze buurt op de juiste adres. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je terecht bij Vintage Jungle voor unieke vintage kleding van over de hele wereld. Wandel de Admiraal de Ruijterweg op om Karma Karma te bezoeken waar je elke 2 weken een nieuwe collectie aan kleding, accessoires, zeldzame items en nog veel meer kunt vinden. Aan de Hoofdweg vind je de nieuwe Aquarium Vintage, een winkel met unieke kleding van de jaren '90 tot nu en nog veel meer.