Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Kleine, unieke winkels in Bos en Lommer & De Baarsjes

Van bijzondere speciaalzaken tot toffe kledingboetiekjes; in Bos en Lommer & De Baarsjes heb je ruim keus als het op shoppen aankomt.

Cadeaushoppen in de Jan Eef

Inside Lykke shop
Afbeelding van Alex Cheuk

Wanneer je er ook komt, in de Jan Evertsenstraat heerst altijd een gezellige sfeer. Bij De Balkonie op nummer 90 koop je hét cadeau voor vrienden of familieleden met groene vingers. Planten, potten of meubeltjes voor op het balkon; je vindt het er allemaal. Het Balkonie-team maakt leuke tasjes als kerstpakket, maar uiteraard kun je ook je eigen balkon in decembersferen hullen met feestlampjes en planten speciaal voor dit seizoen.

Aan de overkant vind je op nummer 81 conceptstore LYKKE. Hier scoor je unieke dames- en herenkleding, accessoires en fijne home-hebbedingen. Ze verkopen items van lokale makers en exclusieve labels, waarbij duurzaamheid voorop staat. Een perfecte plek voor originele presentjes! Op nummer 89 zit dé plek voor echte theeleuten: T’s Teabar. Haal je favoriete tea-to-go of een van de speciale soorten chai latte met iets lekkers erbij. Ook via de webshop bestel je hier diverse soorten losse (wellness) thee, ketels, mokken en andere theebenodigdheden.

Wijn, fashion en boeken

Houd je van een lekker glaasje op zijn tijd? Stap dan binnen bij The Wine Spot op de Admiraal de Ruijterweg. De winkel is gespecialiseerd in betaalbare, originele Europese wijnen. Eigenaren Felipe en Paulo besteden hier extra aandacht aan minder bekende wijnlanden als Portugal, Spanje en Oostenrijk. Met veel liefde en kennis adviseren zij je voor elke gelegenheid een passende wijn. Ze bezorgen overigens ook aan huis, dat bespaart een hoop gesjouw!

Een ander pareltje op de Admiraal de Ruijterweg is U Had Me At Hola (UHMAH). De hebberig makende etalage die eigenaresse Chantal regelmatig opnieuw stylet, inspireert tot nieuwe combinaties. Voor haar kleine, fijne winkel selecteert ze hoogstpersoonlijk de mooiste kleding, sieraden en accessoires.

Boekliefhebbers uit de hele stad komen naar de Bos en Lommerweg voor De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel. Een favoriete boekwinkel voor velen, die Monique Burger in 2010 onder de naam De Nieuwe Boekhandel oprichtte. Toen zij vorig jaar het stokje wilde doorgeven en op zoek ging naar een nieuwe eigenaar, sloegen maar liefst 220 buurtbewoners, klanten, uitgevers, schrijvers en andere betrokkenen (in de leeftijd van 1 tot 92 jaar!) de handen ineen. Met een hartverwarmende actie kochten zij elk een aandeel. Sinds afgelopen september is de boekhandel officieel een coöperatie, en kun je bij deze bijzondere buurtschat gelukkig nog steeds terecht voor boeken, schrijfwaren en cadeaus. Net als voor de unieke lezingen, workshops en optredens.

Alles voor de kids

A cashier behind the counter
Afbeelding van Koen Smilde

Ook voor de allerkleinsten vind je in deze buurt veel leuke winkels, waar als je niet oppast het geld uit je portemonnee vliegt. Zo koop je bij Otis en de Wolf op de Postjesweg nieuwe en tweedehands kinderkleding van mooie merken, boeken, duurzaam speelgoed en originele cadeautjes. Een speciale decembertip: leuk ontworpen yogaspelletjes, om lekker bij te bewegen! Bij Knotsknetter in de Jan Evertsenstraat werkt de leuke etalage als een magneet; je moet hier gewoon even naar binnen. Ook hier vind je een uitgebreid aanbod: van knuffelbeesten en baby- en kinderkleding, tot spulletjes voor de kinderkamer en school. Op zoek naar een pre-loved cadeautje voor in de schoen of onder de kerstboom? Kijk dan eens bij Lino en Moos in de Jan van Galenstraat. Zij verkopen niet alleen tweedehands kleding, maar ook een groot assortiment spelletjes en (luister)boeken.