Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People visiting the garden of the Verfplantentuin Bloei en Groei at Nelson Mandelapark during 24H Zuidoost 2022.
Afbeelding van Koen Smilde

Groen in Oost

Overal in Amsterdam-Oost is groen te vinden: vele bomen langs de huizen, speelplekken en diverse parken. In de meeste groene stukken kun je heerlijk ontspannen, maar er zijn ook zeker avontuurlijke plekken te vinden.

Oosterpark

Bandstand in Oosterpark
Afbeelding van Jan de Ridder

In het Oosterpark vind je voor iedereen wat. Zo is er voor kinderen een pierenbadje om in te plonsen, genoeg plek voor allerlei sportactiviteiten, zijn er vele kunstwerken te bewonderen én is het een van weinige parken in Amsterdam waar je nog mag barbecueën. Heerlijk voor tijdens de warme zomeravonden.

Park Frankendael

The monumental Huize Frankendael located in Park Frankendael.
Afbeelding van Jan de Ridder

In de 17e en 18e eeuw stonden er aan de Middenweg tientallen imposante zomerverblijven van rijke Amsterdammers. Nu is daar alleen Huize Frankendael nog van over. De grootse tuin om Huize Frankendael heen werd in de 19e eeuw gedeeltelijk opengesteld als pleziertuin, later werd het gebruikt als stadskwekerij. Tegenwoordig is Park Frankendael een geliefd buurtpark en de kunst- en cultuurtuin van Oost.

Flevopark

Ga op avontuur in het Flevopark. Door de unieke ligging spot je hier dieren en planten die je in andere Amsterdamse parken niet zo snel tegenkomt. Als je door het park wandelt hoor je allerlei gekke geluiden en vliegen er bijzondere vogels om je heen. Op zoek naar nog meer avontuur? Het Flevopark kent ook de grootste avonturenspeeltuin van Amsterdam: Jeugdland.

Natuurspeeltuin Jeugdland | Valentijnkade 131

Het Darwinplantsoen

In het Darwinplantsoen is van de hectische Gooiseweg niets te merken, en is dus een heus geheim pareltje van Amsterdam. Het park kent een grote biodiversiteit en je komt er heerlijk tot rust. Onderdeel van het park is de Bloementuin, waar je als gast ook een kijkje kunt nemen. Vrijwilligers van de vereniging ‘Vrienden van Park Darwin’ verzorgen en onderhouden daar de vele mooie bloemen en planten.

Bloementuin van Darwin | Darwinplantsoen 15

Oeverbos langs de Amstel

Langs de Zuidoost oever van de Amstel is het goed toeven. Vanaf de Utrechtsebrug fiets je langs het oeverbos en het volkstuinencomplex Amstelglorie zo de Duivendrechtse polder in richting Ouderkerk aan de Amstel. In het oeverbos en in Amstelglorie kun je heerlijk van de uiteenlopende flora en fauna genieten. Stap hier eens van je fiets en wandel over het avonturenpad door het oeverbos, of bezoek het unieke en gevarieerde tuinpark Amstelglorie.

Natuur Tuinpark Amstelglorie | Jan Vroegopsingel 7