Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Kids playing football in Rembrandtpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Bos en Lommer & De Baarsjes met kinderen

Met hippe eettentjes en conceptstores op elke hoek van de straat hoef je je nooit te vervelen in Bos en Lommer & De Baarsjes. En ook met de kinderen is het goed vertoeven in deze buurten. Van theater tot terrassen en van dierenwalhalla’s tot eindeloos veel speelplaatsen: BoLo en De Baarsjes is een waar kinderparadijs.

Mozaïeken met culturen

Podium Mozaiek open-air concert outside terrace
Afbeelding van Tim Hillege

Laat je kinderen een mozaïek aan culturen ontdekken! Podium Mozaïek is een plek waar verschillende culturen uit de buurt en de theaterwereld samenkomen. Niet om te mozaïeken – helaas – maar voor allerlei voorstellingen op het gebied van theater, dans, muziek en alles daar tussenin. Het aanbod is net zo veelzijdig als de buurt, met voorstellingen geschikt voor zelfs de jongste Amsterdammer. Tegelijkertijd is Podium Mozaïek ook een caférestaurant, waar je kunt genieten van overheerlijke wereldgerechten. Niet alleen in de avond, maar ook zeker in de ochtend met het befaamde traditioneel Turks ontbijt in het weekend.

Speelparadijs BoLo-Baarsjes

Kids playing football in Rembrandtpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Het vinden van een goede, veilige speelplaats voor kinderen kan soms een uitdaging zijn in een drukke stad, maar niet in Bos en Lommer en De Baarsjes. Het kleinschalige Erasmuspark is net een groene oase in de stad en ideaal om in te spelen. Of rol stiekem de buurtgrens over naar het uitgestrekte Rembrandtpark in Nieuw-West. Maar ook buurthuizen als De Gibraltar of het Wachterliedpaviljoen zorgen ervoor dat álle kinderen – met of zonder beperking – vrij kunnen spelen. Nog niet uitgespeeld? Laat de energieke kids dan los in het indoor speelparadijs Candy Castle, waar ze voor een kleine entreeprijs urenlang kunnen springen, spelen én karten.

Berggeitjes zien en worden

A beautiful view over the water in the Rembrandtpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Net buiten de kaders van De Baarsjes ligt het Rembrandtpark, waar naast de vele speelplaatsen en –vijvers ook één van de oudste kinderboerderijen van Amsterdam te vinden is. Bij Kinderboerderij De Uylenburg kun je niet anders dan vrolijk worden van de rondhuppelende geitjes, konijnen, kippen en alle andere klassieke boerderijdieren. Liever zelf als een berggeit leren klimmen? Voor een actief dagje uit moet je bij Klimhal Mountain Network zijn, waar je het hoogste kinderfeestje van Amsterdam kunt vieren. Kinderen vanaf 7 jaar oud mogen hier 2 uur lang professioneel klimmen, klauteren en natuurlijk taart eten.

Duurzaam en vrolijk shoppen

Precies op de grens tussen De Baarsjes en Bos en Lommer ligt tweedehands kinderwinkel Lino & Moos. Kleding, boeken en speelgoed voor de kleintjes kun je hier niet alleen kopen, maar ook zelf inbrengen wanneer je eigen kids er alweer zijn uitgegroeid. Zo heb je telkens weer unieke items en draag je gelijk jouw steentje bij aan een duurzamere wereld. Maar laten we ook de ‘Jan Eef’ in de Baarsjes niet vergeten! Deze winkelstraat zit vol met leuke shopspots, zoals Knotsknetter, waar je naast kleine kleertjes ook allerlei vrolijke kindercadeautjes vindt.

Koffie, koekjes en catuccino’s

Terrasmus cafe child waiting in line
Afbeelding van Winnie Verswijvel

Speelruimte voor de kleine en een goede bak koffie voor de grote mens: daar moet een kindvriendelijke horecaplek toch minstens wel aan voldoen. Terrasmus tikt die boxen en doet er nog een schepje bovenop. Dit café in het Erasmuspark serveert namelijk heerlijke broodjes, sapjes en drankjes, terwijl de kids zich in de speeltuin eindeloos kunnen vermaken, én er zijn regelmatig leuke evenementen als een paaseierenzoektocht of livemuziekoptredens in het park. Ga ook eens op bezoek bij de zeven poezelige bewoners van Kattencafé Kopjes. Onder het genot van een ‘catuccino’ of lekkere lunch geef je al je liefde aan de eigenwijze diertjes. Let er wel op dat er duidelijke huisregels zijn. Zo moet er lief en rustig worden omgegaan met de katten en mag je ze niet optillen.

Meer tips in de buurt? Ontdek alles over Bos en Lommer & De Baarsjes!