Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Ruby Cruden

Nieuwe Imago Campagne voor Amsterdam

amsterdam&partners, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, onthult een nieuwe imago campagne voor de stad Amsterdam. De campagne moedigt zowel bezoekers als inwoners aan om de stad op een andere manier te zien. In eerste instantie gericht op internationale bezoekers, introduceert de campagne een nieuw concept, 'Vernieuw uw kijk op Amsterdam', waardoor bezoekers de stad kunnen zien en ervaren zoals de lokale bevolking dat doet. De campagne is niet gericht op het aantrekken van meer bezoekers, maar eerder op het aantrekken van een ander soort bezoeker. Door het huidige perspectief op Amsterdam te verschuiven, is het doel om bezoekers aan te trekken die de stad verrijken en positief bijdragen aan de leefbaarheid van alle wijken.

Deze campagne maakt deel uit van het maatregelenpakket en de visie Visitor Economy 2035 die wethouder Sofyan Mbarki eind vorig jaar presenteerde. "Deze campagne presenteert het beeld van Amsterdam zoals de bewoners het zien - een authentiek en meeslepend beeld dat de ware essentie van de stad tentoonstelt. Het belicht de schoonheid en gezelligheid, het rijke aanbod aan kunst en cultuur, de charmante winkels, spannende evenementen en de talrijke heerlijke wijken door de hele stad. Door dit beeld effectiever over te brengen, trekken we bezoekers aan die de stad verrijken en de leefbaarheid verbeteren," zei Geerte Udo, CEO van Amsterdam&partners.

Waarom een nieuw beeld?

In de afgelopen jaren heeft Amsterdam een eendimensionaal imago gekregen: een ongeremde stad waar alles kan zonder rekening te houden met anderen. Dit heeft bezoekers aangetrokken die aanzienlijke overlast veroorzaken voor de bewoners en andere bezoekers, met name in het historische stadscentrum. Daarnaast is het perspectief van de stad op de rol van cultuur, diversiteit, duurzaamheid, de lokale economie, internationale bedrijven en toerisme geëvolueerd. De focus ligt op het toevoegen van waarde voor alle Amsterdammers, in plaats van op het nastreven van groei.

De Campagne

amsterdam&partners, in opdracht van de gemeente en in samenwerking met meer dan 150 inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen, culturele organisaties, makers, ondernemers, zakelijke en toeristische bezoekers uit alle stadsdelen, heeft een vernieuwd verhaal over de stad vormgegeven. Dit verhaal vormt de basis voor de campagne, waarin initiatieven van echte Amsterdammers die kenmerkend zijn voor de stad, worden tentoongesteld, het perspectief van bezoekers wordt vernieuwd en het perspectief voor inwoners wordt uitgebreid. 'Vernieuw je blik' begint vandaag en loopt tot het einde van 2025. De campagne 'Amsterdam verbreedt je perspectief' voor bewoners zal begin volgend jaar van start gaan. Daarna zullen de principes van de campagne worden vertaald naar conferenties, talenten, programma's en bedrijven.