Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Meervaart meeting rooms and event spaces
Afbeelding van Marc Roodhart

Duurzaamheid & inclusiviteit

Bij amsterdam&partners zetten wij ons op verschillende manieren in voor een duurzame en inclusieve wereld. Dit doen wij door verhalen te vertellen, mensen en bedrijven met elkaar te verbinden en onze expertise te delen. Ook streven we ernaar om ons team van medewerkers een afspiegeling te laten zijn van de Amsterdamse bevolking in al haar diversiteit. Dit geldt ook voor al onze uitingen en activiteiten.

Global Destination Sustainability-index van amsterdam&partners

Sinds 2023 nemen wij deel aan de Global Destination Sustainability-index (GDS), een benchmarkingsysteem dat de duurzaamheid van toerisme en evenementen op bestemmingen in kaart brengt. In totaal zijn er tachtig criteria waar een bestemming op getest wordt, onderverdeeld in:

  • De ecologische en sociale duurzaamheid van de bestemming
  • De duurzaamheid van de toeristische suppliers en van de DMO (Destination Marketing Organization) zelf - in dit geval dus amsterdam&partners.

De index is vooral bedoeld om de zwakke en sterke punten op het gebied van duurzaamheid in kaart te brengen en te zien hoe men deze kan verbeteren. In 2023 hebben wij 68,2% gescoord op de index: zo’n 20% hoger dan de gemiddelde nieuwkomer. En daar zijn we natuurlijk trots op.

Anderen inspireren om bewuste keuzes te maken

Terwijl wij zelf ook nog leren van de beste lokale, regionale, nationale en internationale experts, proberen we tegelijkertijd onze bewoners, bezoekers en partners te inspireren om ook bewuste keuzes te maken die het welzijn, de leefbaarheid en de ecologie van onze stad vooropstellen en de sociale cohesie stimuleren. In dit traject werken we samen met lokale ondernemers, belangengroepen, culturele en kennisinstellingen die economische voordelen genereren, zinvolle banen creëren, en bijdragen aan de klimaatdoelen en het welzijn van onze stad en bewoners. Ook proberen we bedrijven, congressen en evenementen naar Amsterdam te halen die onze duurzaamheidsdoelen benadrukken.

Voel je welkom en floreer

Ons doel is om het goede voorbeeld te geven, door een omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt en floreert. We sluiten daarbij aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelen van onze gemeente. We streven naar een balans tussen leefbaarheid en duurzaamheid, en werken aan een ‘sociaal fundament’ waarbij iedere bewoner en ieder bedrijf zich volledig kan ontplooien, maar wel binnen de grenzen van een duurzaam ’milieuplafond’.

Tips of advies?

Heb je een tip of advies hoe wij onze bijdrage aan een duurzame en inclusieve wereld kunnen verbeteren? Neem dan alsjeblieft contact met ons op.