Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
2GF7EJM Amsterdam, 8th of August 2021, Aerial view of Amsterdam science park in East part of amsterdam, university campus and datacenter fly over
Afbeelding van Hugo Kurk

Data & inzichten

Binnen amsterdam&partners staan data en kennis centraal. Wij geloven namelijk dat data en analyses voor een reëler beeld zorgen van de kansen en de uitdagingen voor de metropool Amsterdam. Ze bieden ons een scherp beeld van de beleving en behoeften van bewoners, bedrijven en bezoekers. Bovendien geven ze ons inzicht in de effectiviteit van onze activiteiten en de mate waarin we onze doelen halen. Deze data en de daaruit voortvloeiende inzichten delen wij graag met iedereen die daar interesse in heeft.

Visitor Insight

Visitor Insight is dé kennisbibliotheek van amsterdam&partners waar iedereen op een laagdrempelige manier een beeld van het actuele bezoek aan de stad Amsterdam kan inzien. Het platform bestaat uit een uitgebreide verzameling van data, inzichten, rapporten, trends en analyses met betrekking tot bezoekers, bewoners, bedrijven en congressen gericht op de stad en de metropool. Ook geeft het platform de maandelijkse bezoekcijfers van een groot aantal musea, attracties en theaters weer. Door het delen van deze inzichten willen wij met name professionals, onderzoekers en beleidsmakers ondersteunen bij het nemen van datagestuurde beslissingen met betrekking tot Amsterdam en de regio. Partners van amsterdam&partners kunnen met een aangevraagde gratis login de data meer in detail bekijken.

Impactmonitor

Twee keer maand publiceren wij aan de hand van een aantal kernindicatoren een zo actueel mogelijk beeld van het bezoekersgedrag in Amsterdam en zijn omgeving. Denk daarbij aan het oriëntatie- en boekgedrag en het reis- en bezoekgedrag. Dit doen we op basis van een groot aantal databronnen en in samenwerking met vele organisaties en instellingen, waaronder het NBTC, de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam (OIS), de Schiphol Group, Visitor Data en onze Europese partners via de City Destinations Alliance (CityDNA).

Kerncijfers bezoekers

Met het onderzoek ‘Kerncijfers Bezoekers’ verzamelen we continu data over het profiel en het bezoek- en bestedingsgedrag van nationale en internationale bezoekers van de metropool. Het veldwerk wordt uitgevoerd op een groot aantal locaties binnen Amsterdam en de regio. Voor een representatieve dataset nemen we verschillende aspecten mee in het onderzoek, waaronder herkomstlanden van bezoekers en dag- versus verblijfsbezoek. De data en inzichten worden jaarlijks gedeeld met partners, via presentaties en rapportages.

Neem gerust contact op met onze data experts

Heb je een vraag over de data en inzichten die wij bieden of heb je meer informatie nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze data-experts via research@iamsterdam.com.