Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Young happy couple on red bikes cycling on the old streets in the city centre.

Bezoekers

Bezoekers maken deel uit van het internationale karakter van Amsterdam. Echter hebben wij de afgelopen jaren op bepaalde plekken ook overlast ervaren en is de leefbaarheid aangetast. Wij willen niet terugkeren naar deze situatie. We willen zo snel mogelijk terug naar een gezonde bezoekerseconomie die de stad en haar inwoners verrijkt. Eind 2020 bracht amsterdam&partners samen met bedrijven, culturele instellingen, bewoners en deskundigen op verzoek van de gemeente Amsterdam een advies uit over de herinrichting van de bezoekerseconomie. Het advies moet ervoor zorgen dat de stad er is om te wonen, werken en bezoekers gastvrij te ontvangen.

In 2025 streven we naar een bezoekerseconomie die waarde toevoegt en geen overlast veroorzaakt. Wij richten ons actief op bezoekers die komen voor congressen en cultuur in de breedste zin van het woord. Onze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van de reputatie van de Metropoolregio Amsterdam en het beter begeleiden van bezoekers naar de verschillende Amsterdamse wijken en de metropoolregio. En door overlastgedrag van specifieke bezoekersgroepen terug te dringen door bewustwording en ontmoediging.

Reputatie

Samen met onze stakeholders en partners werken we aan een realistischer beeld van de Metropoolregio Amsterdam door mooie en onderscheidende verhalen te vertellen. Een beeld dat op realistische wijze de diversiteit van de stad en de metropool weerspiegelt in al haar veelzijdigheid: van oud tot nieuw, van kunst tot natuur, van klassiek tot modern, van traditie tot innovatie, van geschiedenis tot toekomst. Hierdoor trekken we bezoekers aan die de stad en metropool verrijken en kleuren.

Gids (verspreiding)

Onder het motto I amsterdam presenteren wij de Metropoolregio Amsterdam in de volle breedte. Nog nadrukkelijker begeleiden wij Nederlandse en buitenlandse bezoekers naar pareltjes en minder bekende plekjes in de verschillende Amsterdamse wijken en de metropool. Vooral de Nederlandse bezoeker en de internationale terugkerende bezoeker laten zich makkelijker buiten de gebaande paden leiden omdat ze vaak nieuwe dingen willen ontdekken

We proberen de druk op de openbare ruimte die op bepaalde plekken en momenten ontstaat te verlichten. Door nieuwe bezoekers aan Amsterdam zo naar de hoogtepunten te leiden dat ze minder druk uitoefenen op die specifieke plekken in de openbare ruimte. Dat doen we met behulp van data en nieuwe technologie. Maar ook door verhalen te vertellen en bezoekers te begeleiden via iamsterdam.com en onze social media kanalen, ons I amsterdam Magazine, buurtgidsen en kaarten. Ook verwelkomen wij bezoekers in de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Faciliteren

Naast het informeren en inspireren van bezoekers ondersteunen wij hen met producten als kaarten en apps. Of met de I amsterdam City Card, die toegang geeft tot alle Amsterdamse musea en enkele musea in de metropoolregio. De I amsterdam City Card biedt openbaar vervoer en rondvaarten. Zo faciliteren we gebruikers op een eenvoudige manier, moedigen we bezoek aan, ook aan kleinere en minder bekende culturele instellingen, en bevorderen we de distributie.