Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People enjoy the sunset at IJ-boulevard near EYE Filmmuseum.
Afbeelding van koen smilde

Bedrijven

Door onze reputatie, bereikbaarheid en het aanbod van woningen, kantoren, scholen en cultuur, is de metropool Amsterdam dé plek waar bedrijven zich vestigen, waar talenten werken en waar de belangrijkste (internationale) congressen worden georganiseerd. Om onze positie als vooruitstrevende metropool te behouden, werken wij intensief samen met de gemeente Amsterdam, de Economic Board en vele andere partners.

De verbindende factor voor het bedrijfsleven

Door bedrijven, gemeenten, provincies, culturele organisaties, kennisinstellingen, belangengroepen en ondernemers te verbinden, dragen we bij aan een leefbare, aantrekkelijke, welvarende, inclusieve en duurzame regio. Samen vertellen wij verhalen die bedrijven inspireren, informeren en activeren. Deze verhalen, beelden en video’s delen wij via onze kanalen als iamsterdam.com en de speciale bedrijfsgeoriënteerde (social)mediakanalen.

sustainable initiatives increasing urban biodiversity
Afbeelding van Jan Vonk

Expertise, data en inzichten

Tegelijkertijd delen we onze expertise, data en inzichten over de bezoekerseconomie in de metropool Amsterdam, organiseren we evenementen en congressen en genereren we economische voordelen. Dit doen wij op talloze manieren, maar in alles wat wij doen richten we ons met nadruk op die bedrijven, talenten en congressen die meerwaarde bieden aan onze stad en die bijdragen aan een duurzame en inclusieve metropool. Daarbij leggen we de focus op vier clusters: Sustainability, Finance & Fintech, Creative Industries en Life Sciences & Health. Zo bouwen we verder aan onze reputatie als vooruitstrevende metropool waar je impact kan maken.

Amsterdam: een duurzame en innovatieve congresstad

Het is onze ambitie om Amsterdam te positioneren als een duurzame en innovatieve congresstad om daarmee non-corporate congressen aan te trekken die ons inhoudelijk helpen bij de vraagstukken van vandaag en morgen. Om dit te realiseren promoten wij samen met de gemeente Amsterdam en onze congrespartners de metropool Amsterdam als congresbestemming. We gidsen geïnteresseerden door het diverse aanbod aan congreslocaties, verbinden hen met de juiste partijen en ondersteunen de gemeente en onze partners bij bidprocedures.