Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste terrassen in Bos en Lommer & De Baarsjes

Staat er zon op het programma in De Baarsjes of Bos en Lommer (jij mag - misschien - wel ‘bolo’ zeggen), dan zit je behoorlijk gebakken in deze buurt. Van terras op het water, tot terras op de stoep en van pizza tot falafel, de keuze is aan jou.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Café Zurich

Niet te missen op het Mercatorplein: het ronde gebouw - sommigen zien er een champignon in - van café Zurich. Door de ligging schijnt de zon op elk moment van de dag wel érgens op de twee grote terrassen, en doet-ie dat niet, dan kun je onder de heaters zitten. Leuk voor mensen die hun biertje het liefst zélf tappen: je kunt hier borrelen aan je eigen biertafel mét tap.

Café Zurich | Mercatorplein 2b

Café Cook

Van geheel andere grootte en orde is café Cook, dat een beetje verscholen ligt tussen de Jan van Galenstraat en de Jan Evertsenstraat. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is dit de plek waar je wil zijn. Het terras van deze verborgen parel ligt in de luwte en krijgt de hele dag zon. Dat treft, want je kunt hier van ontbijt tot en met diner en borrel terecht.

Café Cook | James Cookstraat 2

Buurman de With

Waar je de beste pizza en pasta van Amsterdam vindt? Bij Buurman de With - althans, dat zeggen ze zelf. De pizza’s komen uit een Italiaanse houtoven en worden, als het mooi weer is, geserveerd op het ruime terras dat de halfronde vorm van het gebouw volgt. Handig als het regent (en de kinderen hun humeur daarop hebben afgestemd): in de benedenruimte van het restaurant is een speelruimte voor ze.

Buurman de With | Witte de Withstraat 102hs

De Neef van Fred

Van buurman de With naar de neef van Fred: in Bos & Lommer voelt iedereen als familie.

En denk je nu: Fred? Ken ik Fred? Het zou kunnen. Hij ‘vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben.. een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerste plaats’. Herkenbaar? Breng Fred dan vooral een keer een bezoekje. Van bagels bij ‘t ontbijt, tot bitterballen bij de borrel: je kunt de hele dag bij Fred (en z’n terras) terecht.

De Neef van Fred | Jan Evertsenstraat 41h

Florya Restaurant & Café

Een terras op het water, in Amsterdam. Grapje zeker? Zéker niet. Het Turkse restaurant Florya drijft op de Erasmusgracht en geeft je, mede dankzij de gezellige eendjes in het water, bijna een vakantiegevoel. En als het regent, kijk je door de grote raampartijen naar buiten. Mocht je denken: ik wil hier de hele dag van genieten, dat kan. Na een vroeg ontbijt kun je blijven plakken tot diep in de nacht. Zonder alcohol, want dat staat hier niet op de kaart.

Florya Restaurant & Café | Bos en Lommerplantsoen 10

Bartack

Vlakbij het Rembrandtpark vind je Bartack, in een gebouw dat ooit diende als broederhuis, toen even als moskee en daarna als anti-kraak woonruimte. Na een flinke opknapbeurt heeft het restaurant een terras aan de straatzijde en een biertuin aan de binnenzijde. Vroege vogels kunnen er vanaf 08:00 ontbijten, maar ook aan slaapkoppen is gedacht: het ontbijt is de hele dag te bestellen.

Bartack | Postjesweg 124

Winehouse SOMM

Op de hoek van van de Balboastraat en de Baffinstraat vind je Winehouse SOMM, waar - zo vertelt de website - schrijver en wijnkenner Harold Hamersma het volgende over zei: “Ooit was hier een koffiehuis gevestigd waar zaken werden gedaan die zwarter waren dan de donkerste koffie op hun kaart. Misschien is de sluiting daarvan ‘op last van de burgemeester’ wel illustratief voor het ‘ontrafelen’ van De Baarsjes. Ook dit deel van Amsterdam-West is een bestemming geworden voor gastronomische geïnteresseerden.” Koffie serveert SOMM nog steeds, maar je komt hier uiteraard voor de wijn, en die mooie rij witte stoeltjes en tafeltjes op het terras natuurlijk.

Winehouse SOMM | Baffinstraat 1

Bar Baarsch

Aan de Jan Evertsenstraat vind je Bar Baarsch, waar je binnen even bijkomt van de drukte - en buiten aan de biertafels geniet… van de drukte. Ja, je zit in het bruisende hart van de Baarsjes of niet natuurlijk. Bij Bar Baarsch kun je terecht van ontbijt tot borrel en avondeten. Elke maandag wordt er een pubquiz georganiseerd. De winnaars hoeven de rekening niet te betalen en vergaren eeuwige roem. Wij zeggen: rennen.

Bar Baarsch | Jan Evertsenstraat 91

Podium Mozaïek

Podium Mozaïek is een ‘internationaal cultuurpodium voor jong en oud’. Je vindt er muziek, dans, theater, comedy, spoken word, festivals en projecten. Allemaal mooi natuurlijk, die cultuur, maar we komen hier eígenlijk voor het terras. Naast een menukaart voor ontbijt, lunch, diner of borrel vind je hier ook grote parasols die je niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook tegen de oer-Hollandse plensbuien.

Podium Mozaïek | Bos en Lommerweg 191

Bar Kaufmann

Fan van falafel, maar dé plek nog niet gevonden? Zoek niet verder. Bar Kauffman belooft je falafel zoals je het nog nooit gegeten hebt. Tijd om te testen, misschien wel op het terras, met een speciaalbiertje erbij. Is dat je net iets te fris: de hoge ramen aan de binnenkant van het restaurant kunnen helemaal open, dus je kunt ook vanaf de vensterbank genieten van de (eerste) zonnestralen.

Bar Kauffman | Reinier Claeszenstraat 4b

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen