Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bar Baarsch Terrace Jan Evertsenstraat
Afbeelding van Koen Smilde

De beste terrassen in Bos en Lommer & De Baarsjes

Als het gaat om terrassen, heb je in ‘Bolo’ - oftewel Bos en Lommer & De Baarsjes - veel te kiezen en weinig te klagen. Van kleine verborgen parels tot ruime terrassen met grote parasols - hier zit je goed. Weer of geen weer.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Café Zurich

Afbeelding van Jan de Ridder

Niet te missen op het Mercatorplein: het ronde gebouw - sommigen zien er een champignon in - van café Zurich. Door de ligging schijnt de zon op elk moment van de dag wel érgens op de twee grote terrassen, en doet-ie dat niet, dan kun je onder de heaters zitten. Leuk voor mensen die hun biertje het liefst zélf tappen: je kunt hier borrelen aan je eigen biertafel mét tap.

Café Cook

Van geheel andere grootte en orde is café Cook, dat een beetje verscholen ligt tussen de Jan van Galenstraat en de Jan Evertsenstraat. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is dit de plek waar je wil zijn. Het terras van deze verborgen parel ligt in de luwte en krijgt de hele dag zon. Dat treft, want je kunt hier van ontbijt tot en met diner en borrel terecht.

Buurman de With

Waar je de beste pizza en pasta van Amsterdam vindt? Bij Buurman de With - althans, dat zeggen ze zelf. De pizza’s komen uit een Italiaanse houtoven en worden, als het mooi weer is, geserveerd op het ruime terras dat de halfronde vorm van het gebouw volgt. Handig als het regent (en de kinderen hun humeur daarop hebben afgestemd): in de benedenruimte van het restaurant is een speelruimte voor ze.

De Neef van Fred

De Neef van Fred restaurant exterior - People having drinks
Afbeelding van De Neef van Fred

Van buurman de With naar de neef van Fred: in Bos & Lommer voelt iedereen als familie.

En denk je nu: Fred? Ken ik Fred? Het zou kunnen. Hij ‘vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben.. een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerste plaats’. Herkenbaar? Breng Fred dan vooral een keer een bezoekje. Van bagels bij ‘t ontbijt, tot bitterballen bij de borrel: je kunt de hele dag bij Fred (en z’n terras) terecht.

Florya Restaurant & Café

Een terras op het water, in Amsterdam. Grapje zeker? Zéker niet. Het Turkse restaurant Florya drijft op de Erasmusgracht en geeft je, mede dankzij de gezellige eendjes in het water, bijna een vakantiegevoel. En als het regent, kijk je door de grote raampartijen naar buiten. Mocht je denken: ik wil hier de hele dag van genieten, dat kan. Na een vroeg ontbijt kun je blijven plakken tot diep in de nacht. Zonder alcohol, want dat staat hier niet op de kaart.

Remise47

Remise 47 terrace outside De Hallen at Bellamyplein
Afbeelding van Koen Smilde

Het monumentale pand waar café Remise47 in huist, deed vanaf 1905 dienst als tramremise (vandaar de naam inderdaad). Vanaf 2014 is het onderdeel van het Hallencomplex in Amsterdam West en geniet je op het ruime, zonnige en groene terras van gerechten uit de Frans/internationale keuken.

Bartack

Vlakbij het Rembrandtpark vind je Bartack, in een gebouw dat ooit diende als broederhuis, toen even als moskee en daarna als anti-kraak woonruimte. Na een flinke opknapbeurt heeft het restaurant een terras aan de straatzijde en een biertuin aan de binnenzijde. Vroege vogels kunnen er vanaf 08:00 ontbijten, maar ook aan slaapkoppen is gedacht: het ontbijt is de hele dag te bestellen.

Terrasmus

De naam zegt eigenlijk al genoeg, een groot terras in het Erasmuspark. Mocht taal nou niet je ding zijn maar rust wel, dan zit ook jij hier goed. Terrasmus ligt een beetje verscholen midden in het groen, serveert ontbijt, lunch en borrel van (zoveel mogelijk) lokale leveranciers. Ook leuk voo kinderen, die kunnen zich na een verfrissend ijsje uitleven in het aangerenzende speeltuin.

Bar Baarsch

Bar Baarsch Terrace Jan Evertsenstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Aan de Jan Evertsenstraat vind je Bar Baarsch, waar je binnen even bijkomt van de drukte - en buiten aan de biertafels geniet… van de drukte. Ja, je zit in het hart van de Baarsjes of niet natuurlijk. Bij Bar Baarsch kun je terecht van ontbijt tot borrel en avondeten. Elke maandag wordt er een pubquiz georganiseerd. De winnaars hoeven de rekening niet te betalen en vergaren eeuwige roem. Wij zeggen: rennen.

Podium Mozaïek

Dit beeld wordt gebruikt voor de bewonerscampagne (2021) en mag alleen voor deze campagne gebruikt worden. Mocht je dit beeld voor andere doeleinden nodig hebben neem dan contact op met de locatie.
Afbeelding van Tim Hillege

Podium Mozaïek is een ‘internationaal cultuurpodium voor jong en oud’. Je vindt er muziek, dans, theater, comedy, spoken word, festivals en projecten. Allemaal mooi natuurlijk, die cultuur, maar we komen hier eígenlijk voor het terras. Naast een menukaart voor ontbijt, lunch, diner of borrel vind je hier ook grote parasols die je niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook tegen de oer-Hollandse plensbuien.

Bar Kauffmann

Fan van falafel, maar dé plek nog niet gevonden? Zoek niet verder. Bar Kauffmann belooft je falafel zoals je het nog nooit gegeten hebt. Tijd om te testen, misschien wel op het terras, met een speciaalbiertje erbij. Is dat je net iets te fris: de hoge ramen aan de binnenkant van het restaurant kunnen helemaal open, dus je kunt ook vanaf de vensterbank genieten van de (eerste) zonnestralen.

De Biertuin West

Centrum, Oost, West, deze vestiging van De Biertuin is the best. Of nou ja, dat mag je zelf bepalen natuurlijk. Qua opzet is het hier hetzelfde als bij de andere 2 vestigingen: er is een tuin, en er is bier. Heel veel (speciaal)bier. Gelukkig kun je hier ook eten. De Biertuin is een rotisserie en staat bekend om de kip van ‘t spit, hamburgers en spareribs.

Café Goldmund

Café Goldmund heeft een ruim terras en, als je er in de juiste tijd van het jaar (april-mei) bent en geluk hebt, uitzicht op de roze bloesem van de bomen die ernaast staan. Net gemist? Niet getreurd. Op je tafel valt ook genoeg moois te zien. Goldmund serveert ontbijt, lunch en diner én op elke 1e van de maand een nieuwe cocktail.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen