Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Plekken waar je met een lactose-intolerantie goed terecht kunt

Intolerant zijn is in Amsterdam natuurlijk een no-go. Maar voor lactose-intoleranten maakt de stad een uitzondering. Mokum biedt volop mogelijkheden voor mensen met lactose-intolerantie. Of je nou zin hebt in pannenkoeken, pizza’s of taco’s: het kan op deze plekken, helemaal zónder lactose.

Nuri Kurnaz
Naast dat ik aan de UvA promoveer, schrijf ik over halalrestaurants en theatershows. 'Rijk en gelukkig tegelijk', zou Johnny Jordaan zeggen.

Pannenkoeken

Pancakes Amsterdam Centraal restaurant exterior
Afbeelding van Pancakes Amsterdam

Op verschillende locaties van pannenkoekenrestaurants Pancakes Amsterdam hebben ze pannenkoeken gemaakt met lactosevrije melk en boter. Bij de vestiging in het centrum zijn deze pannenkoeken altijd beschikbaar, zoals goed te lezen op de ramen. Een beetje extra wachttijd tijdens de bereiding van je pannenkoeken wordt ruimschoots beloond met zorgeloos en lactosevrij genieten.   

Pizza en tapas

Afbeelding van Bij Barba

Bij Barba, een klein en gezellig café aan de Jan van Galenstraat, doet zijn best om aan alle (dieet)wensen tegemoet te komen. De vriendelijke kok vraagt je naar allergenen voordat hij de keuken in duikt. Hier wordt alles on the spot gemaakt, dus kunnen ingrediënten makkelijk worden vervangen door iets anders. Op het menu staan ook lactosevrije en vegan opties, zodat echt iedereen kan genieten van de pizza’s en tapas in een gezellige huiskamersfeer.  

Authentiek Mexicaans

Afbeelding van Tres Amigos

Hier begrijpen ze dat je soms gewoon een authentiek gerecht wil zónder alternatieve ingrediënten. Tres Amigos dankt zijn naam aan de eigenaren: 3 jonge Amsterdamse vrienden die op creatieve manier ondernemen. Vertel bij je bestelling over je intolerantie en ze toveren lactasepillen tevoorschijn van onder de toonbank, zodat je die  originele Mexicaanse taco’s of quesadilla’s met kaas zonder problemen kan wegwerken. Op het menu staan ook vistaco’s zonder lactose.  

De Thaise keuken

Bij Yum Yum Thai hoef je helemaal niet na te denken over je lactose-intolerantie, omdat zuivel nauwelijks wordt gebruikt in Thaise gerechten. Veel mensen uit Aziatische landen zoals Thailand zijn zelf lactose-intolerant, dus ook bij Yum Yum Thai worden de gerechten uitsluitend bereid met kokosmelk.  

Indiase klassiekers

Afbeelding van Seven Chakras

Voor de liefhebber van Indiaans eten is er Seven Chakra. Dit restaurant, dat al sinds 1971 bestaat, kan naast de vegetarische opties ook alle klassieke Indiase gerechten, zoals Butter Chicken en Tikka Massala, bereiden met een lactosevervanger zoals kokosmelk. Genoeg lactosevrije opties! 

Meer inspiratie nodig?

Bij veganistische restaurants kun je goed terecht voor lactosevrije maaltijden. Bekijk hier onze favoriete opties.

Nuri Kurnaz
Naast dat ik aan de UvA promoveer, schrijf ik over halalrestaurants en theatershows. 'Rijk en gelukkig tegelijk', zou Johnny Jordaan zeggen.