Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Van Eesteren Museum Paviljoen, Sloterplas.
Afbeelding van Luuk Kramer

De meest bijzondere stemlokalen

Op wie je ook stemt: in deze stemlokalen is in de rij wachten zeker geen straf. Voor meer informatie over verkiezingen verwijzen we je naar de gemeente Amsterdam.

Kerk de Duif

Afbeelding van De Duif

Tussen alle statige huizen aan de Prinsengracht vind je De Duif, een kerk waar Jos Brink ooit preekte. Aan de buitenkant ziet het er uit als een ingetogen gebouwtje, wat het contrast met het interieur nog groter maakt. Je moet goed kijken, maar dan ontdek je de neoclassicistische stijl van het gebouw. 

Tolhuistuin

Stemmen in een culturele oase, dat kan bij Tolhuistuin. Vorig jaar kon je tijdens de Tweede Kamerverkiezingen hier niet alleen stemmen maar wisten ze een grandioos randprogramma te organiseren. Wachtend in de rij luisterde je naar vette sets van dj’s en na het stemmen kon je een foto maken in de photobooth als aandenken. Dit jaar hebben ze vast iets nieuws in petto om stemmen nog aantrekkelijker te maken!

Posthoornkerk

Posthoornkerk, Haarlemmerstraat, Amsterdam, Stadsherstel, a matter of taste, catering, event, kerk, eventlocatie, Cojan van Toor Professional Photography
Afbeelding van Cojan van Toor Professional Photography

Midden in de Haarlemmerstraat staat een van de belangrijkste, nog overgebleven, 19-eeuwse kerken van Amsterdam. De Posthoornkerk is de eerste kerk in Amsterdam van de hand van P.J.H. Cupypers, die later ook het Centraal Station en Rijksmuseum heeft ontworpen.

Van Eesteren Museum

Voor als stemmen in een museum nog niet voldoende is, weet het Van Eesteren Museum je ook nog gelukkig te maken met een prachtig uitzicht over de Sloterplas. De Noordoever zal er prachtig bij liggen als jij je stem hier uitbrengt.

Noorderkerk

Aerial of Noorderkerk
Afbeelding van Noorderker

In het hart van de Jordaan staat de Noorderkerk, een van de eerste kerken die na de Reformatie in Amsterdam is gebouwd. Het protestantisme is in het ontwerp van de kerk al te zien. Dit is de eerste kerk die gebouwd is volgens het grondplan van een Grieks kruis, met armen van dezelfde lengte.

De Rode Hoed

Dining hall at De Rode Hoed on Keizersgracht group dining
Afbeelding van De Rode Hoed

De Rode Hoed begon als centrum voor religie, zingeving en poëzie, maar doet nu dienst als evenementen- en debatlocatie. Dit pand was eerst een remonstrantse schuilkerk en in 1990 werd de Rode Hoed opgericht door Huub Oosterhuis.

Galerie Beeldend Gesproken

24H West 2017 De Hallen Maker Market shopping
Afbeelding van Merijn Roubroeks

Stemmen met een kunstig tintje. Tijdens het stemmen ben je omringd door kunst van professionele kunstenaars mét een psychiatrische achtergrond. Daarbij bevindt de galerie zich in de Hallen, dat zich perfect leent om een filmpje te pakken, vorkje te prikken of gewoon heerlijk rond te kijken.

Kinderboerderij De Werf

Afbeelding van Roel van Deursen via Flickr

Wat is nu leuker dan je stem uitbrengen tussen de geitjes, pony’s, konijnen, kippen en cavia’s? Op de rand van Amsterdam-Oost vind je kinderboerderij De Werf. De kinderboerderij heeft zelfs een dierenhotel, waar konijnen en cavia's kunnen logeren wanneer hun baasjes met vakantie zijn. Nu alleen oppassen dat je stempas niet wordt opgegeten!

Planetarium Amsterdam

Midden in de groene omgeving van het Gaasperpark vind je Planetarium Meeting Center (een voormalig planetarium, gebouwd voor de Floriade). Het is dé plek voor inspirerende trainingen, vergaderingen en congressen. Trek je wandelschoenen en stop je stempas in je rugzak want naast stemmen is een rondje Gaasperpark dé perfecte activiteit. 

WTC

Voor de zakenmensen is dit de juiste plek om nog even je stem uit te brengen, voor of na het werk. Na het stemmen nog trek? Dan is dit ook direct dé plek om even te genieten van een heerlijke lunch of borrel, tussen de hoge gebouwen van het World Trade Center.

  • WTC | Strawinskylaan 77

Wispe Brouwerij

Wat is er nu mooier om dat te doen in een brouwerij, gevestigd in een kerk? Breng je stem uit en geniet daarna nog van de historische monumenten en gezellige cafés in de omgeving.

Praktische informatie

  • Vergeet niet je stempas en je identiteitsbewijs mee te nemen als je gaat stemmen.
  • Kijk op de de website van de gemeente voor een overzicht van alle stemlocaties in Amsterdam en de openingstijden.