Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Olympisch Stadion Amsterdam

Aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid ligt het icoon van de Nederlandse sport: Het Olympisch Stadion. Dit monument, gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928, is tegenwoordig een bijzondere locatie voor grote en kleine evenementen. Daarnaast is het stadion nog steeds een sport accommodatie en biedt het onderdak aan zo’n dertig bedrijven.

Wall of Fame

In het Olympisch Stadion vind je overal herinneringen aan sportieve prestaties van onze eigen sporthelden. Zo is er een Wall of Fame met alle namen van Nederlandse Olympische kampioenen. Na afloop van elke Olympische Zomer- of Winterspelen komen er nieuwe winnaars bij.

Rondleidingen en arrangementen

Voor groepen vanaf vijf personen organiseert het Olympisch Stadion rondleidingen. De gidsen vertellen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het stadion. Voor uitjes met collega's of familie kun je arrangementen laten samenstellen, zoals een Olympisch teamuitje, met een uitgebreide rondleiding en een interactieve sportquiz.

Evenementen

Het Olympisch Stadion is een ideale locatie voor het organiseren van grote en kleine evenementen. Festivals, sportwedstrijden, tentoonstellingen; er is ruimte genoeg. Er zijn verschillende ruimten te huur voor vergaderingen en recepties. Maak je bedrijfsdag nog specialer door een sportclinic te doen met het hele team of daag elkaar uit bij een voetbaltoernooi.

Sporten in het Olympisch Stadion

Wanneer je lid bent van atletiekvereniging Phanos, kun je elke dag trainen in het Olympisch Stadion. Daarnaast is er sport- en trainingscentrum Medico Vision, met fitness- en aerobicszalen en een sauna.