Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

Leonardo Hotel Almere City Center

Modern, futuristisch en centraal. Dat is Leonardo Hotel Almere City Center. De architect van dit gebouw kenmerkt zich door zijn liefde voor aparte vormen en kleuren. Dit past helemaal bij zijn modernistische stijl. Het hotel ligt naast de stadsschouwburg, om de hoek van alle winkels. Heb je afspraken buiten Almere, dan ligt ons hotel centraal. Zonder file naar Utrecht of Amsterdam? Met een wandeling van 10 minuten sta je op het station van Almere.

Over het gebouw en de architect

Aan Leonardo Hotel Almere City Center kleeft een verhaal. Het gebouw is ontworpen door de Engelse architect William Alsop. Het hotel is gebouwd op palen en heeft een bolvormig entreegebouw, met een gele zijkant.

Er wordt vaak gezegd dat het ronde gedeelte van het gebouw lijkt op een doorgesneden aardappel. Dit komt onder andere door de bruine kleur van de buitenkant en het geel aan de zijkant. Tijdens het ontwerpen besloot de architect een deel van het entreegebouw af te ‘snijden’. De ingang lijkt hierdoor ontzettend veel op een aardappel in een bruine schil. Het schijnt dat de architect hier het volgende over heeft gezegd: ‘Like a potato, just make it yellow’.

Bierfabriek Almere is zowel een restaurant als een brouwerij. De tafels hebben zelfs self-service taps, waarmee je je eigen bier kunt tappen. Wil je er iets bij eten? Kies uit de diverse gerechten van het a la carte menu, waaronder onze signature dish: het boerderijkippetje van de houtskool BBQ.