Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

The Dylan Amsterdam

The Dylan Amsterdam is het meest stijlvolle en intieme hotel van Amsterdam. Het hotel bevindt zich in een 17e eeuws pand aan de Keizersgracht, en biedt haar gasten een sensationele persoonlijke service. The Dylan heeft 40 individueel ingerichte kamers en suites. Verder beschikt het hotel over een met Michelin ster bekroond Restaurant Vinkeles, een populaire bar brasserie, Bar Brasserie OCCO, en drie prachtige state-of-the-art vergader- en 'private dining' zalen.

De eerste schouwburg van de stad

The Dylan opende in 1999 haar deuren, maar al vanaf 1612 speelt zich hier geschiedenis af. In 1612 richte dokter Samuel Coster hier de 'Duytsche Academie' op, die opgezet was met als doel de wetenschap te verbreden. In 1637 werd de stenen versie hiervan voltooid en was het officieel de eerste Stadsschouwburg van Amsterdam. De kerkautoriteiten hadden bezwaren tegen de immorele aard van het theater. Om hen gunstig te stemmen werd besloten dat het merendeel van de inkomsten aan de stadswezen geschonken zou worden. Tijdens het honderdjarig jubileum in 1732 dirigeerde Antonio Vivaldi in eigen persoon het theaterorkest.

Geschiedenis

Tot de beroemdste bezoekers hoorden de Prins van Oranje, de Koning van Polen, de Tsaar van Rusland, de Elector van Brandenburg en Cosimo di Medici. 11 mei 1772 was een donkere dag in de geschiedenis van de schouwburg. Op die dag brandde namelijk het gehele blok tot de grond toe af. In 1773 werd de kavel verkocht aan de Regenten van de Rooms-katholieke Burgerweeshuis en het Oudemannenhuis, de belangrijkste Katholieke liefdadigheidsinstelling van die tijd. Tot 1998 bleef het blok het eigendom van deze Stichting.

Heden

Met deze ongelooflijke geschiedenis, is The Dylan Amsterdam een bijzonder hotel. Tegenwoordig wordt het hotel bezocht door vele beroemdheden, maar is het ook erg populair onder het hippe en jonge publiek van Amsterdam die graag een cocktail drinken Bar Brasserie OCCO of een exclusief diner hebben in Restaurant Vinkeles. 

Voor een speciale gelegenheid of vergadering kun je gebruik maken van de nieuwste aanwinst voor private dining, Private Dining Barbou of een van de overige boardrooms. The Dylan is niet alleen een gewilde locatie om te dineren of te vergaderen, maar ook als trouwlocatie heel bijzonder. De persoonlijke service van het personeel zorgt voor een onvergetelijk verblijf.