Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Nxt Museum

Het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Ontdek grootschalige, digitale kunstinstallaties die je blik verruimen en de zintuigen op scherp stellen. De kunst van morgen, vandaag.

Over de technologie en de kunst die daaruit ontstaat

Nxt Museum, de thuisbasis van nieuwe mediakunst, is het eerste museum in Nederland dat zich richt op kunst gemaakt door middel van technologie. We richten ons op kunst die nieuwe technologieën gebruikt om de moderne tijd te belichamen. We exposeren en geven opdrachten voor ambitieuze, grootschalige installaties die het resultaat zijn van interdisciplinaire samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, geluidsbouwers en wetenschappers.

Van het presenteren van baanbrekende nieuwe-mediakunstenaars, die al tientallen jaren bestaan, tot het tonen van aanstormend talent van 'nu', Nxt Museum presenteert het werk van makers wiens praktijk wordt gevoed door een zoektocht naar ‘what’s next'. 

Nu te zien in Nxt Museum

–– ‘Life in a Different Resolution' is een solotentoonstelling van de baanbrekende kunstgroep Random International en toont twee decennia van hun opmerkelijke creaties. De tentoonstelling, samengesteld door de Servische curator Bogomir Doringer, roept ons op om na te denken over wat het vandaag de dag betekent om mens te zijn. Reis door een fascinerend oeuvre met onder andere de allereerste Europese presentatie van de installatie 'Living Room' (die in première ging op Miami Beach) en andere recentelijk voltooide werken die nog niet eerder te zien waren. 

De kunstgroep heeft eerder internationaal geëxposeerd in onder andere het MoMa, de Londense V&A, LACMA, Pace Gallery New York en Zweedse Lunds Konsthall. Verwacht een ontzagwekkend avontuur door wervelende algoritmen, weelderige lichtpunten en betoverende digitale reflecties. 

–– ‘Heaven’s Gate’ en ‘Creation’ door Marco Brambilla

Ervaar de werken van de internationaal tentoongestelde videokunstenaar Marco Brambilla vanaf 28 februari 2024 tot en met 28 mei 2024. ‘Heaven’s Gate’ en ‘Creation’ maken deel uit van Marco Brambilla’s ‘Megaplex’-serie. In deze videowerken worden honderden bekende filmfragmenten gecombineerd tot nieuwe verhalen en landschappen.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Nxt Museum een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie