Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Appie Baantjer Museum

Café Heffer in de Amsterdamse Warmoesstraat is een museumcafé met allerlei Baantjerattributen. Het museum ligt vlakbij het voormalige politiebureau Warmoesstraat waar de oud-rechercheur jaren heeft gewerkt en de inspiratie voor zijn boeken opdeed.

Tentoonstelling

Café Heffer is en blijft een kroeg, maar op de benedenverdieping is een permanente Baantjertentoonstelling ingericht. Voor het museum hoeft geen entree worden betaald en de tap is gewoon geopend.

Appie's privécollectie

Er is een replica van de bar waaraan rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder geregeld een alcoholische versnapering namen in de populaire tv-serie Baantjer. Appie Baantjer heeft veel spullen uit zijn privécollectie afgestaan aan het museum zoals foto's van de schrijver en eerste drukken van zijn boeken. Fans leveren plakboeken en foto's en ook oud-agenten zijn gevraagd spullen af te staan uit de 'Baantjertijd'. Zo heeft een agent een sabel aan het museum geschonken.

Groepen

Het museum is alleen op afspraak voor groepen te bezoeken en op maandagen voor individuen. Vanuit het museumcafé starten de diverse criminele groepsuitjes van Van Aemstel Produkties.