Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Galeries

Stichting WG Kunst

WG-Kunst is een dynamische organisatie voor Kunst en Cultuureducatie die inmiddels 25 jaar bestaat. De tentoonstellingsruimte van WG-Kunst is gevestigd op het WG terrein in Amsterdam Oud-West. Door middel van tentoonstellingen en kunsteducatieve projecten stimuleert WG Kunst tot kunstzinnige ontwikkeling. WG Kunst is gelegen in een oase van groen tussen Overtoom en Kinkerstraat op steenworp afstand van het Vondelpark.

 Al vijfentwintig jaar een bruisende ideeënbron

WG Kunst heeft een prachtige tentoonstellingszaal in een voormalig ziekenhuispaviljoen midden op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam West. Gelegen in een oase van groen tussen Overtoom en Kinkerstraat op steenworp afstand van het Vondelpark. Sinds 2021 organiseert WG Kunst jaarlijks een BINNENsteBUITEN kunstroute op het WG terrein. Een buitenmuseum waarbij kunst in de openbare ruimte te zien is.

Tentoonstellingen

WG Kunst neemt de plek in tussen atelier en gevestigd galeriecircuit. WG Kunst geeft ruimte aan experiment en stelt kunstenaars in de gelegenheid ontwikkelingen binnen hun werk publiekelijk te tonen. De ruimte kan volledig aan de tentoonstelling worden aangepast. WG Kunst laat verhalen zien.

WG Kunst initieert eigen projecten en manifestaties. Daarnaast faciliteert zij kunstprojecten van derden.

Binnen het concept van de Weekendsalon stelt WG Kunst ruimte en expertise ter beschikking aan startende en gevestigde kunstenaars. De Weekendsalon is een kort-maar-krachtige verkooptentoonstelling waarvoor veel belangstelling is.

Kunsteducatie

WG Kunst heeft jarenlange ervaring in het organiseren van kunsteducatieve projecten. Waar mogelijk vormen de tentoonstellingen het uitgangspunt voor projecten en workshops met kinderen en voor volwassenen.

Kinderboekenweek

Ieder jaar wordt een groot (dubbel) talent binnen de kinderboekenwereld uitgenodigd om een tentoonstelling te maken. Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek en Harrie Geelen, Sylvia Weve, Max Kisman, Fiep Westendorp, Floor Rieder, Martijn van der Linden, Wim Hofman, Thé Tjong Khing en Yvonne Jagtenberg hebben bij WG Kunst geëxposeerd, met daaraan gekoppeld workshops voor meer dan 80 schoolklassen. 

Young Talent 

WG Kunst verzorgt op aanvraag kunsteducatie op scholen waarbij leerlingen worden uitgedaagd hun talenten te ontplooien.