Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Cafés en bars

Brouwerij de Prael

Brouwerij de Prael in hartje Amsterdam houdt een geschiedenis levend, want het brouwproces van deze bierbrouwerij is nog hetzelfde als eeuwen geleden. Alle lekkere brouwsels proef je bovendien in het eigen proeflokaal om de hoek van de winkel.

Ambachtelijke biertjes

Het geliefde bier van De Prael wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vaak vanwege een psychiatrische achtergrond. Op een van de oudste en mooiste plekken van de stad worden de ambachtelijke biertjes gebrouwen en verkocht. Van paradepaardje Tripel (volgens Belgische traditie) en D.I.P.A (Double India Pale Ale) tot het bijzondere Code Blond (gemaakt van opgevangen en gefilterd regenwater).

Brouwproces

De brouwerij heeft een moderne installatie. Maar alle keuzes voor en na het brouwen zijn ambachtelijk. De granen worden zelf gemalen en de mout zelf geselecteerd. In het hele proces wordt er niet gefilterd en gepasteuriseerd. Brouwerij de Prael lagert bieren op klassieke wijze, vult af met nagisting en voegt geen geur- of smaakstoffen toe. In het bier proef je alleen natuurlijk koolzuur dat ontstaat tijdens het brouwproces. Alle granen zijn 100% biologisch.

Er is zoveel vraag naar het bier van De Prael dat er onlangs aan de Nieuwe Hemweg 2 in de Houthavens een tweede brouwerij opende, met proeflokaal en groot terras.