Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Fabrique des Lumières

Zie kunst tot leven komen in het grootste immersieve kunstcentrum in Nederland – Fabrique des Lumières – gevestigd in de voormalige 19e-eeuwse gasfabriek in Westergas. In een grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog zijn immersieve exposities te zien van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met geavanceerde technologie worden de kunstwerken door 100+ state-of-the-art projectoren en begeleidende muziek tot leven gebracht.

Bezoek Fabrique des Lumières met je City Card

Om deze locatie met jouw City Card te bezoeken, kun je hier vooraf een ticket met tijdslot reserveren. Afhankelijk van beschikbaarheid, zijn kaartjes ook ter plaatse te koop. Zorg er wel voor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Van Vermeer tot Van Gogh, Hollandse Meesters

Deze expositie is een eerbetoon aan de Hollandse meesters van de Gouden Eeuw, met wereldberoemde Nederlandse schilders zoals Vermeer en Rembrandt. Laat je onderdompelen in het Nederland van die tijd via de ongekend meesterlijk geschilderde doeken van het alledaagse leven met ruige zee taferelen, stadsgezichten en lieflijke winterlandschappen.

Mondriaan, Een Overdaad aan Kleur

Hoe heeft Mondriaan de overgang gemaakt van schemerige Hollandse landschappen naar zijn iconische beeldtaal van geometrische vormen en primaire kleuren? Dit is de artistieke reis van de schilder die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de vormgeving van de popcultuur.

En ontdek 'Infinite Horizons' in de Studio. Ga mee op reis langs uitzichten die spelen met de regels van perspectief. Vanuit een aardse realiteit beland je opeens in een abstracte wereld met een landschap zonder einde. 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Fabrique des Lumières een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie