Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Historische Tuin Aalsmeer

Nadat het Museum de Historische Tuin weer open mocht voor publiek, gaan de binnenruimtes ook weer open vanaf 5 juni, d e prachtige tuin is volop te bewonderen. In de drukke Randstad vormt de Historische Tuin een oase van rust! Deze kwekerij geeft een overzicht van de tuinbouwkundige geschiedenis van Aalsmeer. Langs het 450 meter lange tuinpad vindt de bezoeker een uitgebreide collectie geurende en soms jeugdsentiment oproepende planten en bloemen. Een deel daarvan is gedurende de openingstijden van het museum in de Tuinwinkel te koop.

Historische Tuin

Op de Historische Tuin is een overzicht van de tuinbouwkundige geschiedenis van Aalsmeer van 1650-1940 te bekijken. Er zijn oude kweekkassen en gereedschappen te zien. Je ziet onder andere een collectie oude rozen die voor 1940 heel belangrijk waren als snijroos. Ook de teelt van oude fruitrassen is een belangrijk onderdeel. Er is een audiotour in Nederlands, Duits en Engels.

‘Jugendstil’ veilingklok

In de prachtige veilingruimte doet de uit de dertiger jaren stammende ‘Jugendstil’ veilingklok van de vroegere Aalsmeerse veiling ‘Bloemenlust’ weer perfect dienst. Hier vinden iedere laatste zaterdag van de maanden april t/m oktober veilingen plaats en kun je ‘bij afslag’ een bos bloemen, een kamer- of tuinplant kopen. Voor groepen kunnen speciale veilingsessies georganiseerd worden. Ook is het veilinggebouw bijzonder geschikt voor presentaties en ontvangsten.