Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Flower Art Museum

In het Flower Art Museum staat de verbeelding van bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst centraal. Het museum is sinds juli 2018 gevestigd in de voormalige waterkelder van Aalsmeer, recht tegenover de monumentale watertoren aan de Westeinderplassen. Met een binnenruimte van 1.000 vierkanter meter en een ruime beeldentuin op het dak is er veel te zien.

Bloemen ter inspiratie

Er zijn maar weinig thema's in de kunst, die zo'n breed scala bestrijken, die vele kunstenaars inspireren als de bloem. Symbool van schoonheid en vergankelijkheid, van leven en dood, van liefde en vrijheid. Bloemen en planten zijn in de kunst een terugkerend onderwerp. Dat verdient een bijzondere plek en die plek is er in Aalsmeer.

De bakermat van de Nederlandse sierteelt

Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten. Elk kwartaal zijn er nieuwe tentoonstellingen te zien met werk van hedendaagse topkunstenaars uit Nederland en het buitenland. 

Lezingen, concerten, workshops en andere activiteiten

Wil je meer weten ga naar de website voor informatie. Een bezoek aan het Flower Art Museum is goed te combineren met bloemenveiling Royal FloraHolland (alleen vrijdag), tuinbouwmuseum de Historische Tuin en de Westeinder Rondvaart.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Flower Art Museum een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie