Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Compleet dagje uit in Flevoland

Flevoland is een relatief nieuw stuk Nederland waar veel te ontdekken is voor jong en oud. Plan een compleet dagje uit in Flevoland en laat je verrassen door de schoonheid van de natuur en cultuur van deze ‘nieuwe’ provincie.

Begin de dag in Nationaal Park Nieuw Land

High plants alongside the brook.
Afbeelding van koen smilde

Mooier kan je de dag niet beginnen! Nationaal Park Nieuw Land is het jongste nationaal park van Nederland en ligt op de zeebodem van de voormalige Zuiderzee. Het ruige natuurgebied is met mensenhanden gecreëerd door de drooglegging van Flevoland. De Marker Wadden, het Markermeer, de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen maken onderdeel uit van Nieuw Land. Hier heb je oneindig veel mogelijkheden om Flevoland op een avontuurlijke manier te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op safari door de Oostvaardersplassen, wadlopen op de Marker Wadden, zeearenden spotten bij de Lepelaarplassen of ontdek het Markermeer per boot. Je kunt er ook fietsen, wandelen, kitesurfen of op het strand liggen.

Geniet van een lunch in het MJ Café

Heeft de natuur je hongerig gemaakt?Rij dan door naar Lelystad voor een lekkere lunch bij het MJ Café in Bataviahaven. In dit grand café van maar liefst 900m2 serveren ze verschillende bites, sandwiches, salades en andere verfijnde gerechten. En mocht je er rond borreltijd zijn: er is ook een wijnbar met charcuterie en oesters! Is de honger gestild? Stap dan aan boord van de nabijgelegen Batavia: een replica van het gelijknamige 17e-eeuwse VOC-schip. Of ga voordelig shoppen in Fashion Outlet Batavia Stad.

MJ Café | Schoonzicht 224, Lelystad

Ontdek de landschapskunst van Land Art Flevoland

Afbeelding van Bob Gramsma

Wanneer je tijdens jouw dagje uit door het landschap van Flevoland fietst, wandelt of rijdt, kan het zomaar zijn dat je ineens een kunstwerk van Anthony Gormley, Daniel Libeskind of Richard Serra ziet opdoemen. Deze en nog 7 andere beroemde kunstenaars hebben speciaal voor Flevoland kunstwerken ontworpen die in verband staan - of juist in contrast staan - met het landschap. Land Art Flevoland brengt deze landschapskunstwerken onder de aandacht door bustours te organiseren langs deze indrukwekkende kunstwerken. Je kunt ook op eigen gelegenheid de ‘land art’ van Flevoland ontdekken. Ga dan in elk geval langs Exposure van Antony Gormley, Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind en Sea Level van Richard Serra.

Bezoek een voorstelling in het AGORA Theater

Na al het wandelen en rondrijden door Flevoland, is het tijd om de benen wat rust te geven tijdens een voorstelling in het AGORA Theater in Lelystad. Dit architectonisch icoon heeft een opvallende oranje kleur waardoor je niet om ‘m heen kunt wanneer je de stad bezoekt. Of je de buitenkant nu mooi vindt of niet, binnen staat je een onvergetelijk avondje cabaret, dans, muziek, theater of film te wachten. Rondom en in het theater zijn genoeg restaurants waar je voorafgaande aan de voorstelling een hapje kunt eten.

AGORA Theater | Agorabaan 12, Lelystad

Nog een afsluitertje bij Café op 2

Sluit de dag af bij Café op 2 in Almere. In dit kunstzinnige muziekcafé organiseren ze regelmatig pubquizzen, vrijmibo’s, dj-avonden, jamsessies en meer. Uiteraard serveren ze daar een borrel en bite bij. Tip: stel je eigen tapasplankje samen. De sfeer is er altijd goed waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat het een latertje wordt!

Café op 2 | Stadhuisplein 2, Almere