Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Wakeboarder doing jump at Cablepark Almere with city skyline
Afbeelding van Fred Rotgans

Activiteiten in Flevoland

Fietsen langs architectonische hoogtepunten, wandelen door de ruige natuur, wilde dieren spotten, watersporten op het Markermeer, shoppen en meer. In Flevoland vind je alles voor een actief dagje uit. Ontdek hier de leukste activiteiten in Flevoland.

Maak een architectuurtour door Almere

These three flat buildings made in Almere called 'Rooie Donders'.
Afbeelding van Koen Smilde

Nog niet zo lang geleden was Almere niet meer dan een vlak polderlandschap. Inmiddels heeft de stad meerdere wijken waar elke liefhebber van architectuur zijn hart kan ophalen. Fiets of wandel door Almere om de architectonische hoogtepunten van deze stad te bekijken, zoals de kleurrijke huizen in de Regenboogbuurt, The Wave bij het Weerwater of de experimentele woningen van De Fantasie. Om Almere juist van zijn groene kant te zien, volg je de cycleseeing route en ontdek je natuurgebieden als Lepelaarplassen en Oostvaardersplassen.

Bezoek Batavialand in Lelystad

Batavialand is a museum in Lelystad where you can find out how people built wooden sailing ships 400 years ago. Board the spectacular VOC ship the Batavia, dive into the history of Flevoland, and experience the stories of the pioneers.
Afbeelding van Koen Smilde

Batavialand in Lelystad is een leuk uitje voor jong en oud. Terwijl kinderen zich vermaken op de replica van het VOC-schip de Batavia, kunnen ouders de ontstaansgeschiedenis van Flevoland ontdekken in het bijbehorende museum. Er is ook een werf waar je kunt zien hoe ze vroeger de grote houten handelsschepen bouwden.

Batavialand | Oostvaardersdijk 01-13, Lelystad

Neem plaats in een vliegtuigsimulator in Aviodrome

Heb je altijd al eens zelf een vliegtuig willen besturen? Ga dan een dagje naar luchtvaartmuseum Aviodrome. Hier leer je alles over de geschiedenis van de luchtvaart én kun je plaatsnemen in een vliegtuigsimulator. Je kunt zelfs een echte rondvlucht maken boven Flevoland!

Aviodrome | Pelikaanweg 50, Lelystad

Shop een nieuwe outfit in Fashion Outlet Batavia Stad

Fashion Outlet Batavia Stad is een sfeervolle shoppingstad met meer dan 150 winkels van bekende modemerken die je met kortingen tot wel 70% shopt. Naast winkels zijn er ook leuke restaurants en koffietentjes zodat je even kunt bijkomen van al het shoppen.

Fashion Outlet Batavia Stad | Bataviaplein 60, Lelystad

Waag je op een wakeboard in Cablepark VIEW

Water skiing wakeboarding in Almere
Afbeelding van Sara Cardona Garcia

Zin in actie? Bij Cablepark VIEW in Almere leer je wakeboarden of waterskiën aan een kabelbaan. Ook geschikt voor kinderen. Voor de meer ervaren wakeboarders en waterskiërs zijn er allerlei obstakels in het water die voor extra uitdaging zorgen.

Cablepark VIEW | Bergsmapad 1, Almere

Spot wilde dieren in Nationaal Park Nieuw Land

High plants alongside the brook.
Afbeelding van koen smilde

Nationaal Park Nieuw Land is het jongste nationaal park van Nederland en ligt op de zeebodem van de voormalige Zuiderzee. In het moerasgebied van dit door mensenhanden aangelegde nationaal park houden allerlei wilde dieren zich schuil zoals heckrunderen, konikpaarden, edelherten en verschillende vogelsoorten waaronder de zeearend. In de verschillende observatiehutten kun je de dieren vanaf een afstandje spotten. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op safari in de Nederlandse wildernis.

Bezoek het AGORA Theater in Lelystad

In het hart van Lelystad staat het spraakmakende AGORA Theater. De 'oranje diamant' heeft 2 intieme kleine (film)zalen en een grote zaal waar je kunt genieten van muziek, cabaret, dansvoorstellingen, musicals en film.

AGORA Theater | Agorabaan 12, Lelystad

Huur een E-chopper bij Toms Creek

Ontdek Lelystad op een unieke manier door een E-chopper te huren bij Toms Creek. Cruise met deze elektrische bromfiets langs het Markermeer, de Oostvaardersplassen en het Belevenissenbos en eindig de dag met een drankje of ijsje in het Bataviakwartier.

Toms Creek | Uilenweg 2c, Lelystad

Maak een boottrip naar de Marker Wadden

De Marker Wadden is een door mensenhanden aangelegd natuurgebied midden in het Markermeer. Je kunt het gebied per boot bezoeken. De veerdienst MS Waddenzee brengt je van Lelystad naar de Marker Wadden, hier kun je te voet op ontdekkingstocht over het eiland. Een echte aanrader!