Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Flevoland met kinderen

Als je kinderen ergens genoeg ruimte hebben om te spelen en ontdekken, dan is het wel in de provincie Flevoland. In deze regio vind je onder andere een jungle, belevenissenbos, waterpark, vlindertuin en het meest geliefde pannenkoekenrestaurant van Nederland. Wat wil een kind nog meer?!

Haal je vliegbrevet in Aviodrome

Kids playing at Aviodrome Lelystad
Afbeelding van Aviodrome

Welk kind droomt er niet van om zelf een vliegtuig te besturen? In luchtvaartmuseum Aviodrome kunnen kinderen plaatsnemen achter de stuurknuppel van een simulator of - extra spannend - een rondvlucht maken boven Flevoland in een echt vliegtuig(je). Daarnaast kun je binnenkijken in een Boeing 747 en zijn er allerlei speeltoestellen. Aan het einde van de dag ontvangen de kids een Aviodrome-vliegbrevet.

Aviodrome | Pelikaanweg 50, Lelystad

Stap aan boord van de Batavia in Batavialand

Batavialand is a museum in Lelystad where you can find out how people built wooden sailing ships 400 years ago. Board the spectacular VOC ship the Batavia, dive into the history of Flevoland, and experience the stories of the pioneers.
Afbeelding van Koen Smilde

Batavialand is dé tip voor een geslaagd dagje uit met kinderen. Terwijl de kids zich vermaken op het oude VOC-schip de Batavia, leren de (groot)ouders in het museum alles over de geschiedenis van de provincie Flevoland. Er zijn ook allerlei speurtochten en interactieve tentoonstellingen die het dagje uit onvergetelijk maken voor jong en oud.

Batavialand | Oostvaardersdijk 01-13, Lelystad

Struin op kaplaarzen door De Orchideeën Hoeve

Neem je kaplaarzen en een extra setje droge kleding mee. In deze overdekte jungle kunnen kids urenlang struinen langs watervallen, over loopbruggen en door de vlindertuin. En ondertussen sluipen, kruipen, vliegen en slingeren er allerlei beesten rond zoals apen, slangen, papegaaien en flamingo’s. Er is ook een indoor-speeltuin van 1000m2.

De Orchideeën Hoeve | Oosterringweg 34, Luttelgeest

Ga op avontuur in het Belevenissenbos

In dit geval zegt de naam al genoeg. Het Belevenissenbos in Lelystad is een ultiem uitje voor kleine avonturiers (vanaf 6 jaar). In dit speelbos van 40 hectare staan allerlei natuurlijke speeltoestellen op het land en in het water waar kinderen hun grenzen kunnen verleggen. Dit levert gegarandeerd een hoop plezier én een nat pak op!

Belevenissenbos | Veldweg 98, Lelystad

Neem je kids mee in de wildernis van de Oostvaardersplassen

Yellow flowers of the Oostvaardersplassen.
Afbeelding van koen smilde

Nergens in Nederland is de natuu zo ruig en ongerept als in de Oostvaardersplassen. Het is het leefgebied van konikpaarden, edelherten, heckrunderen, vossen en verschillende trekvogels. Je kunt deze wildernis wandelend ontdekken, maar er zijn ook leuke (kinder)excursies en -activiteiten zoals vogelspotten, kanovaren, mountainbiken en meer.

Oostvaardersplassen | Oostvaardersbosplaats 1, Almere

Ontdek de ontelbare activiteiten op Stadslandgoed de Kemphaan

Aapjes kijken, pannenkoeken eten, op safari door de jungle, knutselen, klimmen, kamperen… eigenlijk kan je (bijna) alles op Stadslandgoed de Kemphaan. Dit enorme landgoed ligt in de bossen van Almere en is een waar paradijs voor zowel jonge als oudere kinderen (en hun ouders). Zo is er een spannend klimbos (Fun Forest), een kleinschalige dierentuin (Almere Jungle) vol exotische dieren, een kabouterpad voor de allerkleinsten, een pannenkoekenrestaurant en een waterpark.

Stadslandgoed de Kemphaan | Kemphaanpad 4, Almere

Eet pannenkoeken bij Hans & Grietje

Hier gaan de kids nog jaren over napraten! Bij pannenkoekenhuis Hans & Grietje is het net alsof je een sprookje binnenstapt. Aan het plafond hangen meubels ondersteboven, de vloer trilt en om de zoveel tijd komt de hele ruimte tot leven. Je begrijpt: niet alleen de kinderen kijken hier hun ogen uit! In het sprookjesachtige huis zitten allerlei verborgen speelruimtes en glijbanen. Niet onbelangrijk: ze serveren er ook nog eens heerlijke pannenkoeken.