Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Unieke locaties om een nachtje te blijven slapen

Het voordeel van een dagje uit dichtbij huis is dat je ‘s avonds ook weer in je eigen bed kunt stappen. De vraag is alleen waarom je dat zou doen als je ook op een écht bijzondere plek kunt blijven slapen. Laat deze opties je inspireren tot een langer verblijf buitenshuis.

De Middeleeuwen herleven

Afbeelding van kasteel Assumburg

De tijden van ridders en kasteelheren liggen al lang achter ons, maar met een overnachting op slot Assumburg kom je nog enigszins in de buurt. Vanaf de grootse entree tot aan de slaapkamers, alles lijkt uit een sprookje te zijn weggelopen. Verken het kasteel op je eigen tempo en kom tot rust in de indrukwekkende kasteeltuin. Om het af te ronden wacht er elke ochtend een prinsheerlijk ontbijtbuffet. 

Slot Assumburg | Tolweg 9, Heemskerk

In alle luxe opgesloten

Altijd al willen weten hoe het is om in een gevangenis te moeten overnachten? Dan biedt The Fallon in Alkmaar je die gelegenheid. Alhoewel. The Fallon is dan wel gesitueerd in de voormalige gevangenis Schutterswei, in het interieur zie je daar niets meer van terug. Of de gevangenen hier moeten er wel héél warmpjes bij hebben gelegen. Je vindt The Fallon vlakbij het centrum van Alkmaar en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip. Als je weet te ontsnappen van alle luxe dan. 

The Fallon | Prins Bernhardlaan 16, Alkmaar

Met de schepen en het strand aan je voeten

Nóg zo’n mooi voorbeeld van een functieloos gebouw dat een fraai tweede leven heeft gekregen: de Seinpoststelling in IJmuiden deed jarenlang dienst als vuurtoren voor de haven van IJmuiden, maar herbergt nu een sfeervol ingerichte slaapplek met een uniek uitzicht. Kijk vanuit een tweepersoons hangmat hoog uit over het strand, de zee en het voorbij glijdende botenverkeer. Combineer een verblijf met een dagje strand en een hapje verse vis in de buurt voor de ideale zomerdag. 

Seinpoststelling IJmuiden | Seinpostweg 35, IJmuiden 

In een boomhut, rioolbuis of zeecontainer

Voor rust en ruimte in een natuurrijke omgeving moet je bij Buytenplaets Suydersee zijn. Je kunt er ‘gewoon’ kamperen, maar het creatieve aanbod aan slaapplekken is wat deze buitenplaats zo bijzonder maakt. Je kunt er overnachten in een safaritent, een pipowagen, een rioolbuis, een zeecontainer of hoog tussen de boomtoppen in een boomhut. Het ene verblijf is natuurlijk luxer opgezet dan het ander, maar op het terrein ben je van alle gemakken voorzien. Al blijft het wel kamperen, natuurlijk. 

Buytenplaets Suydersee | Badweg 1, Lelystad

Op een vlot

Wanneer je spreekt van een overnachting op het water, gaat de gedachte al snel uit naar grote cruiseschepen of een eigen plezierboot met een ruime kajuit. Maar het kan ook anders. Zo kun je in Waterland kamperen op een vlot! Stap in Uitdam op, vaar het vlot door schitterend (waterrijk) natuurgebied en gooi het anker uit waar jij je nacht door wilt brengen en zet de tent in een handomdraai op. En dat allemaal zonder af te stappen. 

Flotten | Uitdammerdorpstraat 41a, Uitdam