Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Kasteel Keukenhof

Neem eens een kijkje buiten Amsterdam en bezoek het eeuwenoude Landgoed Keukenhof in Lisse. Mensen kennen het van de wereldwijd bekende bloemententoonstelling, maar er is meer! Zo heeft het landgoed een kasteel en is het ook decor voor vele andere activiteiten. Buiten de openstelling van bloemententoonstelling Keukenhof kan je het hele jaar gratis terecht bij het omliggende landgoed voor een wandeling.

Ontdek het landgoed

Wat veel mensen niet weten is dat er op het historische Landgoed Keukenhof 16 rijksmonumenten staan. Kasteel Keukenhof is de bekendste en werd in 1641 gebouwd als buitenplaats door een rijke Amsterdamse koopman. Wil je het kasteel graag van binnen bekijken? Boek online een rondleiding of kom langs tijdens Open Monumentendag of de Dag van het. De gidsen vertellen je alle verhalen uit het roemrijke verleden.

Naast het kasteel, zijn het Koetshuis en de Hofboerderij twee rijksmonumenten die nog in gebruik zijn. In h et Koetshuis vinden feesten en klassieke concerten van Kasteel Cultureel plaats. De Hofboerderij heeft tot 2013 dienstgedaan als boerderij en is nu een sfeervol restaurant waar je van woensdag tot en met zondag van harte welkom bent voor een kop koffie met vers gebak, een heerlijk lunchbroodje of een borrel.

Ook grotere evenementen als het festival Buttonpop, het magische Castlefest en de Keukenhof Dahlia Dagen vinden jaarlijks plaats op het terrein rond het kasteel. In de zomer geniet je van 150 soorten dahlia’s die in de tuin van Kasteel Keukenhof vol in bloei staan! 

De route naar de parkeerplaats