Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Vincent van den Boogaard

De echte Amsterdammer - Dion Maas

In deze rubriek geven wij de bewoners van Amsterdam het woord. Van jong tot oud en van de geboren Jordanees tot aan de 'import-Amsterdammer'. Deze keer deelt Dion Maas zijn favoriete plekken in de stad. Hij is dj en tijdens het Amsterdam Dance Event staat hij tijdens Verknipt in de United Studio's en in Thuishaven op zijn eigen stage.

Anne Dirks
Freelance journalist. Schrijft voor de Uitkrant en de wekelijkse rubriek 'De echte Amsterdammer'.

Over Dion Maas

Dion Maas (24) is geboren en getogen in Uithoorn. De dj staat tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) woensdag 18 oktober in de United Studio’s met onder andere Aida Arko en Alignment en zondag 22 oktober in Thuishaven op zijn eigen stage. 'Thuishaven voelt als een thuiswedstrijd, dat is familie. Ik kom daar altijd bekenden tegen en mijn vrienden gaan mee.'

Ben je een trotse Amsterdammer?

Ik voel mij geen Amsterdammer, maar ik voel mij zeker wel verbonden met Amsterdam. Toen ik net begon met draaien heb ik een residency gedaan bij Club Panama, op de donderdagnacht, tegen de ochtend aan, bij East Collective. Als je goed wil worden, moet je draaiuren maken. Dit was de perfecte plek om het vak te leren. Er stonden heel vaak nog maar een paar verdwaalde toeristen in de zaal, dus ik kon mooi mijn eigen experimenten doen. Hoe klinkt dit? Hoe valt dit bij het publiek? In die tijd was de harde techno niet wat het nu is. Drumcode techno was toen hip, ik maak muziek die een stuk harder is. Je moet het zo zien: nu is techno heel snel, 150, 170 beats per minute. Ik draaide toen 135 BPM en dan werd toen gezien als snoeihard en snel.

Favoriete herinnering aan de stad?

Haha, er zijn heel veel avonden met die gasten van Nooit Meer Naar Huis. Dat zijn 5 vrienden die feestjes geven door het hele land heen, van Maastricht tot Scheveningen. Eén van die gasten heeft een boot, dus we gaan wel eens beetje door de grachten varen, dan barbecueën bij iemand op het dakterras en dan nog een keertje uit. Dat varen is voor mij echt ultieme vrijheid, lekker de hele dag op het water, door de grachten varen, dat vind ik het allermooist.

FAVORIETEN VAN DION

Favoriete concertzaal?

AFAS live. Het was een grote droom om daar te staan, en ik heb er nu twee keer mogen optreden. Ik draai wel vaker op poppodia en door heel Nederland, maar AFAS is echt een ander verhaal. Het is achterlijk groot en een bizarre ervaring om daar te mogen optreden. Vorig jaar november heb ik er voor het eerst gedraaid en het geluid daar is bruut. Hoewel ik nu ook meteen denk: volgende keer nog groter. De Ziggo Dome staat nog op het lijstje.

Favoriete Amsterdammer?

André Hazes. Daar hoef ik niet over na te denken. Mijn oma draaide al André Hazes en voeger draaiden we dit soort muziek ook thuis, bij mijn ouders. Als ik net een show gedaan heb, laat ik het eerste half uur de radio uit, dan suizen mijn oren nog na van het optreden. Maar daarna gaat altijd ‘Ik meen ‘t’ aan. 

Favoriete eetplek?

Ik zit graag bij Soho House aan de Spuistraat. Er hangt hier een leuk sfeertje en het eten is lekker. Ik ben hier regelmatig, ook voor afspraken en werk trouwens.

Ben jij ook een trotse Amsterdammer en wil je graag je verhaal en favoriete plekken delen? Neem dan contact met ons op via redactie@iamsterdam.com.
Anne Dirks
Freelance journalist. Schrijft voor de Uitkrant en de wekelijkse rubriek 'De echte Amsterdammer'.