Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Couple dining in romantic candlelight at Smelt cheese fondue restaurant
Afbeelding van Ingrid Hofstra

Hier eet je de lekkerste kaasfondue in Amsterdam

Op winterse avonden is er niets lekkerder dan een stokbroodje dippen in een warme dampende kaasfondue, toch? Voor de echte liefhebbers zijn dit de lekkerste kaasfonduerestaurants om van de koude maanden een smaakvol feest te maken.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Restaurant Smelt

Bij Restaurant Smelt gebruiken ze fonduekaas van De Kaaskamer, geserveerd met zuurdesembrood van Fort 9 en geblancheerde seizoensgroenten erbij. Hier is aan iedereen gedacht, want ze hebben ook veganistische, glutenvrije en lager alcoholpercentage (voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen) opties op de kaart. Wil je helemaal geen kaas? Ga dan voor de Confit de Canard met zuurkool. ’s Winters heeft Restaurant Smelt een 2e locatie in het Westerpark. Zomers keert hier het IJscuypje terug.

Fondue & Fondue

Je raad het al: bij Fondue & Fondue kun je eindeloos fonduen. Ben je op stap met iemand die niet zo gek is op kaasfondue? Geen zorgen. Naast Hollandse- en Truffelkaasfondue met stokbrood, groenten en salade serveren ze hier ook vis- en vleesfondue. En als toetje? Chocoladefondue natuurlijk!

Het Karbeel

Familierestaurant Het Karbeel is al sinds 1977 een waar begrip in Amsterdam. Hier kom je voor een kaasfondue volgens origineel Zwitsers recept, of juist voor heel wat anders zoals de Limbourg kaasfondue met Hertog Jan bier en tijm. Sluit de avond af met een warme apfelstrudel met appel, rozijnen en een bolletje kaneelijs.

Café Bern

Bij Café Bern is het elke dag Nationale Kaasfonduedag. Na meer dan 40 jaar is het kaasfonduerecept bij het Zwitserse eetcafé nog steeds onveranderd want waarom zouden ze? Wat wel ieder jaar anders is, is de wijnkaart. Ieder jaar trekken de eigenaren eropuit om de beste wijnen te selecteren bij de Zwitserse wijnboer Olivier Mounir van Caves du Rhodan.

Bistrot des Alpes

Afbeelding van Bistrot des Alpes

Waan je even helemaal in de Franse Alpen bij Bistrot de Alpes aan de Utrechtsedwarsstraat. Sinds 2015 serveren Thibault en Dieuwertje hier de lekkerstekaasfondue met producten uit Savoie, de streek waar Thibault van origine vandaan komt. Naast kaasfondue geniet je hier van raclette, tartiflette en fijne wijnen uit de streek. Bon appétit!

Proeflokaal A. van Wees

Gek op kaas én jenever? Dan ben je bij Proeflokaal A. van Wees aan het juiste adres. Proef hier de lekkerste jenever en likeuren in een proeverij, en vis naar het laatste zompige stukje brood in een Hollandse kaasfondue van Kaashuis Tromp.

Kaasbar Amsterdam

Voor een hele lading aan kaas, moet je bij Kaasbar Amsterdam zijn. Naast 3 verschillende soorten kaasfondue, serveren ze hier 24 verschillende soorten kaasjes van kleinschalige Nederlandse boeren. Terwijl jij geniet van een glaasje wijn of een cocktail, komen de kazen aan de lopende band voorbij. Laat dus niet de kaas niet van je brood eten, want voor je het weet pakken de buren het plateautje voor je weg.

STROOM KAASFONDUE

Nog een kaas hotspot in de Pijp: STROOM. Verzamel je rond een fonduepan en kies uit 4 verschillende soorten kaasfondue van De Kaaskamer, of ga voor de Vegan Fondue op basis van cashewnoten. En om erin te dippen? Versgebakken stokbrood, rozenval aardappeltjes en verschillende seizoensgroenten.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.