Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Marijn Scheeres, Joods Cultureel Kwartier

De Plantage met kinderen

De Plantage lijkt misschien klein van stuk, maar de buurt zit boordevol leuke uitjes voor kinderen. Van de bekende culturele trekpleisters tot een leerzame blik op het oorlogsverleden en fijne plekken om de lekkere trek te stillen!

Dieren bewonderen

Wie De Plantage in Amsterdam zegt, kan niet om ARTIS heen. Tel hier samen de aapjes op de apenrots, loer naar de leeuwen en kijk of er nog ergens babydieren geboren zijn. Uitgeteld van alle indrukken? Geen punt, er zijn genoeg horecagelegenheden om even bij te tanken met wat lekkers. Stap ook eens binnen bij het enige microbenmuseum ter wereld: Micropia.

  • ARTIS | Plantage Kerklaan 38-40

Zoek de muziek op in het theater

Carré
Afbeelding van Winnie Verswijvel

Ook met kinderen moet je voor een heus theaterbezoek aan de Amstel zijn. Bij Koninklijk Theater Carré is het een belevenis op zich om er alleen al te zijn, en dan moet de voorstelling nog beginnen! Van musical, ballet tot het beroemde Wereldkerstcircus: voor kids staat er voldoende gaafs op het programma.

Ontspan in de bioscoop

Regent het of hebben jullie behoefte aan een rustig uitje? Bezoek dan Kriterion voor ontspanning in de bioscoop. Met een speciale programmering is er zelfs voor de allerkleinsten maandelijks een kinderfilm te bewonderen. 

Dompel je onder in de joodse cultuur

Afbeelding van Marijn Scheeres, Joods Cultureel Kwartier

In het Joods Museum junior kunnen jonge museumbezoekers zich volledig onderdompelen in de joodse cultuur. Het museum is ingericht als het huis van een joodse familie en het draait hier vooral om zelf doen. Vlecht een brood in de koosjere keuken, leer Hebreeuws in de studeerkamer en maak samen muziek in de muziekkamer.

Duik in het oorlogsverleden

Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

De Plantage is de plek bij uitstek om eens wat meer over de Tweede Wereldoorlog te weten te komen. Dit deel van Amsterdam speelde een belangrijke rol in de joodse geschiedenis. In het Verzetsmuseum junior staat specifiek het leven als kind in de oorlog centraal. Hoe was het om joods te zijn of ouders bij het verzet te hebben?

Kijk ook eens samen rond bij het Nationaal Holocaust Namenmonument. Bij dit indrukwekkende monument zie je wand na wand ruim 100.000 namen van alle Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Een zeer aangrijpend monument, maar iets dat eigenlijk elk kind met eigen ogen een keer zou moeten zien.

Lekkere trek

Na alle indrukwekkende prikkels is het hoog tijd voor een eet- en drinkpauze. Voor de leukste restaurants hoef je niet ver te zoeken: strijk lekker neer bij De Pizzabakkers of de Burgermeester. Tegenover ARTIS kun je goed bij Plancius terecht maar ook Café Restaurant De Plantage dat aan de dierentuin grenst is een aanrader. Met uitzicht op de flamingo’s en omgeven door dierengeluiden is het hier fijn tafelen. Ook toegankelijk als je niet naar de dierentuin gaat! Of bezoek de Hoftuin, een verborgen stukje groen waar de kinderen nog lekker rond kunnen rennen.