Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

ARTIS-Micropia

Het eerste microben-museum ter wereld, internationaal bekroond en gelegen in het hart van Amsterdam. Zoom in en ontdek een onzichtbare wereld vol microben; het kleinste maar toch machtigste leven op aarde. De adviesleeftijd voor ARTIS-Micropia is acht jaar en ouder.

Hoe je ARTIS-Micropia kunt bezoeken met je City Card

Om ARTIS-Micropia met je City Card te kunnen bezoeken, moet je van tevoren een tijdstip reserveren. Je kunt een starttijd reserveren via dagtickets.artis.nl/tickethouders/micropia. Klik op ‘starttijd tickethouder’ en kies een dag en starttijd. Je kunt je City Card laten scannen bij de entree. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

ARTIS-Micropia

Wist je dat je zelf voor ongeveer 200 gram uit microben bestaat, en dat er misschien wel een triljoen soorten microben op aarde leven? Om de wereld echt te begrijpen, mag je de kleinste organismen niet overslaan. Microben zijn van levensbelang en ongekend fascinerend.

Alleen al in je mond leven meer dan 700 soorten bacteriën. Wat gebeurt er als je iemand kust? Stap in de Kiss-O-Meter en ontdek het zelf.

Wat eten microben? Hoe lang leven ze? Elke dag om 13.00 en 16.00 uur vertellen de Micropia-laboranten interessante microben feiten in het museum en kan je al je vragen stellen. Check hier welke activiteiten er zijn.

Na een bezoek aan ARTIS-Micropia kijk je nooit meer op dezelfde manier naar jezelf of de wereld om je heen.