Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Roel Baeckaert

Amsterdam. Voor altijd…

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat viert de stad groots. Het jubileumjaar, 27 oktober 2024 tot en met dé verjaardag, staat in het teken van de geschiedenis van de stad, de toekomst en de weg ernaartoe. Amsterdam voor altijd en voor iedereen.

Activiteiten in het jubileumjaar 

Tijdens het jubileumjaar is er bijna iedere dag iets te doen; van kleinschalige buurtinitiatieven die door buurtbewoners zijn georganiseerd, tot het beste dat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van muziek, theater, kunst, cultuur, sport en onderwijs. En we vieren SAIL, de Marathon, Kwaku Festival mee, die allemaal 50 jaar geleden voor het eerst plaatsvonden.

Voor wie is het feest?

De viering is natuurlijk voor alle Amsterdammers uit de stad en de regio, maar we willen de verjaardag ook samen vieren met iedereen die een hart heeft voor de stad, in Nederland en daarbuiten. Want de 750ste verjaardag van Amsterdam is ook de verjaardag van de hoofdstad van ons land.

Het thema: Voor altijd…

Eén ding is zeker: Amsterdammers houden van hun stad. En als je ze vraagt waarom, vertelt iedereen een ander, persoonlijk verhaal. En daarin schuilt ook de kracht en schoonheid van Amsterdam. Wie de stad in het hart heeft gesloten, doet dat voor altijd. Voor de één is Amsterdam voor altijd die jonge stad, voor de ander voor altijd de stad van vrijheid. Of het is voor altijd de stad waar je thuiskomt. Iets dat ‘voor altijd’ is, zit diep. Op iets dat ‘voor altijd’ is ben je zuinig. En daarom is het motto van Amsterdam 750 ‘Voor altijd…’. En hoe je dat aanvult, staat iedereen vrij.

Amsterdam. Voor Altijd...

Video thumbnail