Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Roel Baeckaert

Amsterdam. Voor altijd…

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, en dat viert de stad groots. Het jubileumjaar, 27 oktober 2024 tot en met dé verjaardag, staat in het teken van de geschiedenis van de stad, de toekomst en de weg ernaartoe. Amsterdam voor altijd en voor iedereen.

Activiteiten in het jubileumjaar

Afbeelding van Olivier Kemme

Tijdens het jubileumjaar is er bijna iedere dag iets te doen; van kleinschalige buurtinitiatieven die door buurtbewoners zijn georganiseerd, tot het beste dat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van muziek, theater, kunst, cultuur, sport en onderwijs. En we vieren SAIL, de Marathon, Kwaku Festival mee, die allemaal 50 jaar geleden voor het eerst plaatsvonden.

Maak je klaar voor het jubileumjaar

Al 750 jaar zorgt Amsterdam voor connecties tussen mensen en culturen door samenkomst te bieden bij uiteenlopende ontmoetingsplekken, in cultuur, op de markt, in het café en tijdens sport en spel. Aan de hand van 5 overkoepelende stadsthema’s – trots zijn op wie je bent, de markt, de bruine kroeg & het levenslied, sport en het culturele aanbod van Amsterdam laten we de stad zien dat Amsterdammers ‘Voor altijd’ samenkomen. De thema’s zijn afgebeeld in 5 portretten en interviews over ontmoetingen tussen onbekenden met diverse achtergronden. Zij kijken vooruit naar viering. Met een campagne vertellen we Amsterdammers over het naderende jubileumjaar en geven we een vooruitblik naar de Amsterdam 750 agenda! 

Voor wie is het feest?

De viering is natuurlijk voor alle Amsterdammers uit de stad en de regio, maar we willen de verjaardag ook samen vieren met iedereen die een hart heeft voor de stad, in Nederland en daarbuiten. Want de 750ste verjaardag van Amsterdam is ook de verjaardag van de hoofdstad van ons land.

Het thema: Voor altijd…

Amsterdam. Voor Altijd...

Video thumbnail

Eén ding is zeker: Amsterdammers houden van hun stad. En als je ze vraagt waarom, vertelt iedereen een ander, persoonlijk verhaal. En daarin schuilt ook de kracht en schoonheid van Amsterdam. Wie de stad in het hart heeft gesloten, doet dat voor altijd. Voor de één is Amsterdam voor altijd die jonge stad, voor de ander voor altijd de stad van vrijheid. Of het is voor altijd de stad waar je thuiskomt. Iets dat ‘voor altijd’ is, zit diep. Op iets dat ‘voor altijd’ is ben je zuinig. En daarom is het motto van Amsterdam 750 ‘Voor altijd…’. En hoe je dat aanvult, staat iedereen vrij.