Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Clams in an ice basket at Visque seafood restaurant
Afbeelding van Alex Cheuk

De beste visrestaurants

Visliefhebbers in Amsterdam komen absoluut niets te kort. Inspiratie nodig? We hebben een aantal van onze favoriete visrestaurants en seafood bars op een rij gezet.

Sjefietshe

Mocht de naam je een beetje vreemd in de oren klinken: Sjefietshe is de Amsterdamse verbastering van ‘ceviche’. Ooit gestart als pop-up en nu een niet te missen adres voor visliefhebbers in Amsterdam, met een overzichtelijke en vaak wisselende kaart waar meer dan alleen ceviche op staat. Gewoon een hele prettige omgeving voor een heerlijk hapje eten.

Simply Fish

Om de hoek van de Amstelveenseweg kun je hier terecht voor heerlijke Zeeuwse vis, schaal- en schelpdieren. De kaart staat vol verse delicatessen uit de Oosterschelde en omgeving, waaronder de Oosterschelde kreeft, Zeeuwse Platte (oesters) en zeekraal. Signature dish van chef Jan Rijk? Een rijk gevulde kreeftenbisque.

The Seafood Bar

Visliefhebbers kunnen hun geluk op bij het moderne visrestaurant The Seafood Bar. Met inmiddels al 4 vestigingen in Amsterdam, kies je zelf van welk uitzicht je geniet terwijl je smult van vongole in witte wijn, fish and chipshele en halve kreeften, royale fruits de mer, verse oesters en nog veel meer. Bezoek ook zeker de nieuwste vestiging in de Beurs van Berlage voor een unieke beleving. 

Brut de Mer

Trek in oesters, vis én bubbels? Ga dan naar Brut de Mer aan het Gerard Douplein. Een fenomeen onder visliefhebbers in Amsterdam, waar naast de oesters ook de fruits de mer plateaus gretig aftrek vinden. Met dagelijks verse vis uit Zeeland, een vaste oesterman die je ook adviseert welke wijn het beste smaakt bij de oesters én een goddelijke kreeftenbisque op de kaart is dit een adresje om snel eens te bezoeken.

Visque

Op een steenworp afstand van het Vondelpark is het heerlijk aanschuiven bij het visrestaurant van de horecabroers Menno en Bastiaan Beijer. In een op en top Franse setting is het genieten geblazen. Het voelt hier als vakantie in eigen land en zeg nou zelf: dan smaakt het eten toch net even lekkerder. Niet dat ze dat bij Visque nodig hebben, de vis die je hier in alle soorten en maten proeft, zijn stuk voor stuk aanraders.

Visaandeschelde

Interior of VisaandeSchelde
Afbeelding van Vis aan de Schelde

Vis moet vers zijn, dat weten ze bij Visaandeschelde als geen ander. Daarom wisselt het menu van het restaurant met de seizoenen mee. De absolute parel is de menukaart is het steeds wisselende 'Vis Exclusief’ gerecht. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een Fruits des Mer. Wel handig om dat van tevoren even aan te geven, zo ben je zeker van de schatten van de zee. Niet onbelangrijk: in de zomer kun je hier heerlijk op het terras genieten van de verse vis.