Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The terrace of Strandzuid
Afbeelding van Photo Republic / Bibi Neuray

De beste terrassen in Oud-Zuid

Of de zon nu uitbundig schijnt of niet, een terrasje pakken in Oud-Zuid is altijd leuk. Want wat is heerlijker dan naar de (hardlopende) medemens te kijken, terwijl je zelf lekker aan je borrel en bitterballetje zit? Precies, weinig. Waar je moet zijn? Wel, hier.

Café Wildschut

The great terrace of Café Wildschut @ Roelof Hartplein in Amsterdam-Zuid. This photo can be used for all types of content about Café Wildschut.
Afbeelding van Wildschut

Café Wildschut is echt een klassieker. Al sinds jaar en dag (Wildschut is ‘het eerste grand-café van Amsterdam) komt een mix van zakenlui, studenten, bezoekers en buurtbewoners hier samen om op het grote terras te genieten van de zon - want die straalt hier, ondanks de ligging middenin de stad, uitbundig. Is het weer wat minder? Binnen borrelen in het kosmopolitische interieur met elementen uit de jaren 20 is ook bepaald geen straf.

Bar BAUT

In de zon, nippend aan je cocktail, je eten delend met je gezelschap, omdat de gerechten allemaal het formaat van een tussengerecht hebben, zou je bijna denken dat je op vakantie bent. Bijna dan - want je zit bij Bar BAUT middenin Oud-Zuid en met een beetje pech schijnt de zon niet en zijn je vakantiedagen op. Baal niet te hard, want BAUT heeft een interieur met ‘Banksy-achtige wandschilderingen’ en gerechten die er uitzien om op te eten. Gelukkig is dat nou nét de bedoeling.

Proeflokaal ‘t Blauwe Theehuis

Toch wel een must als je in het Vondelpark bent: een drankje doen op het terras van ‘t Blauwe Theehuis. Middenin in het groen geniet je, in gezelschap van locals, bezoekers en een verdwaalde papegaaiachtige groene vogel (die eigenlijk een halsbandparkiet is) van koffie, broodjes, pizza’s, snacks en verse tapbiertjes van Brouwerij ‘t IJ. Mocht je interesse meer bij jeu de boules of tafeltennis liggen, dan heb je geluk: dat kan hier. Je kunt zelf je eigen baantje huren.

De Vondeltuin

Met een zandbak en giga-glijbaan in je ooghoek is de Vondeltuin een ideale plek voor mensen met kinderen - maar ook als je die niet (bij je) hebt, is een bezoek aan ‘dit stukje paradijs’ in het zuidelijkste puntje van het Vondelpark een goed én duurzaam idee. Want van eerlijke koffieboon tot honing uit eigen bijenkast en bier dat getapt wordt op zonne-energie: in De Vondeltuin doen ze het graag duurzaam. Daar kun je zelf direct aan bijdragen (en een ijsje mee verdienen) door een prikker te pakken en een zak te vullen met zwerfafval.

TEN good food café Amsterdam

Het Stedelijk Museum is een plek waar je je prima een hele dag kunt vermaken, al is het alleen maar vanwege het TEN Good Food Café - de social hang-out van het museum. Bij deze toegankelijke huiskamer met groot terras, kun je de hele dag terecht voor ontbijt, lunch en koffie. Rustig wakker worden, of nog even napraten over de huidige tentoonstelling die je net hebt bekeken: het café is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00.

Gent aan de Schinkel

Net om de hoek van de drukte van de Overtoom en de Amstelveenseweg, vind je Gent aan de Schinkel - waar het giga terras aan het water toch wel uniek te noemen is in dit deel van de stad. Belgische bieren, wijnen en eten in een ongedwongen sfeer is hier verder wat de klok slaat. Ontbijt, lunch en diner: wie wil kan hier makkelijk de hele dag blijven hangen.

Bar Bonnie

Bar Bonnie was voorheen een bruine kroeg met lekker ruim terras, en is - met ongeveer hetzelfde uiterlijk -  nu hipper dan hip. Aanschuiven voor de lunch, betekent bij deze bistro al snel doorzakken tot de borrel en daarna in één rechte lijn door naar het diner. En dat alles altijd met bijpassende wijn. Ontbijten en snacken kun je hier ook. Mag je zelf kiezen hoe laat jij het acceptabel vindt om de kurk van de fles te halen.

George W.P.A.

Interieur van de Franse brasserie George WPA.
Afbeelding van Koen Smilde Photography

Een stukje Parijs in Amsterdam. Beter kunnen we George W.P.A. niet omschrijven. Of je nou buiten op het met chique parasollen bezaaide terras gaat zitten, of binnen aanschuift aan één van de met linnen bedekte tafels: hier ben je écht even uit. Tip: na een wandeling in het Vondelpark smaakt zo’n steak tartare nog nét wat lekkerder.

StrandZuid en ParkZuid

Zowel StandZuid als ParkZuid zijn twee dikke tips als je snakt naar een hap of drank op een lekker terras. ParkZuid - je zou het kunnen kennen van de finale van Wie is de Mol? - vind je midden in het Vondelpark, waardoor je altijd wel wat te loeren hebt. StrandZuid is gehuisvest op het Europaplein, waar je je vanaf eind april met je voeten in het zand bijna écht op het strand waant.