Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De meest bijzondere snoep en gebak

Dit zijn de must-visit plekken in Amsterdam, waar je je tanden kunt zetten in zoetwaren die je nergens anders kunt krijgen.

Het Oud-Hollandsch Snoepwinkeltje

In grote glazen potten graaien naar polkabrokken, sneeuwcaramels en boterballen. Het kan in Het Oud-Hollandsch Snoepwinkeltje in hartje Jordaan. Schep je papieren puntzak tot aan de nok vol met traditioneel snoepgoed uit grootmoeders tijd. Naast het overweldigende assortiment aan snoepjes, drop, toffees en chocola, vind je er ook een selectie aan (net zo smakelijk) suikervrij snoep. Oh, de zoete nostalgie…

Matcha Bar & Japanse Delicatessen Atariya

Voor exotische zoetigheden ben je bij Japanse Delicatessen Atariya aan het juiste adres. In deze supermarkt in Buitenveldert vind je volop zeldzame lekkernijen uit Japan, waaronder het laaiend populair waterijsje Gari Gari-kun en KitKat in de smaken Strawberry of Matcha Green Tea. Liefhebbers van het groene matcha-poeder kunnen daarnaast ook aankloppen bij de hippe Matcha Bar in De Pijp: tussen 4 roze muren smikkel je hier van allerlei met matcha gevulde desserts. Verwacht cake rolls, cream puffs, éclairs en purin (Japanse pudding).

Divan & Şerifoğlu

In suikersiroop gedrenkt filodeeg, gevuld met fijn gemalen pistache en andere noten. We hebben het over baklava: een mierzoete Turkse lekkernij waar alleen de ware zoetekauw tegen opgewassen is. Bij Şerifoğlu en Divan maken ze dit authentieke gebak op de ambachtelijke manier en volgens traditioneel recept.

Eichholtz Delicatessen

Van Pop-Tarts tot M&M’s Pretzel: in de nauwe gangpaden van Eichholtz Delicatessen scoor je al het lievelingslekkers waar je normaal gesproken het vliegtuig voor moet pakken. De schappen van deze 125 jaar oude supermarkt puilen uit met geïmporteerde producten uit alle continenten van de wereld – waaronder snoep en koek uit Amerika, Engeland, Canada en Australië, wat normaal moeilijk te verkrijgen is. De obscure delicatessen zijn ietwat prijzig, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Life of Pie

Alleen al binnenwandelen bij Life of Pie, is een feestje. Want in deze patisserie in de Jordaan maken ze gedecoreerde gebakjes, zoals je ze nooit eerder hebt gezien. Zo vliegen er onder andere unicorn donuts over de toonbank. Ook hebben ze cactus cupcakes met red velvet, zachte witte chocolade en bloemetjes om je smaakpalet eens goed mee te prikkelen.

Arti Choc & Van Soest

Een regelrechte hype in Japan en Zuid-Korea, maar sinds kort ook te krijgen in eigen stad: roze chocolade. Bij de Amsterdamse chocolatiers Van Soest en Arti Choc kun je terecht voor een tongstrelende reep of 2 van deze nieuwe chocoladesoort. Alvast een tipje van de sluier: hij smaakt naar bessen en heeft zijn natuurlijke kleurtje vermoedelijk te danken aan het gebruik van (bijna) ongefermenteerde cacaobonen.

  • Van Soest | Frederiksplein 1A & Zeilstraat 67

Amsterdam Cupcake Company

Er zijn weinig dingen die er even vrolijk uitzien als cakepops: geglazuurde bolletjes cake op een stokje. Inmiddels zijn ze zó geliefd onder Amerikanen dat cakepops zelfs hun eigen nationale themadag hebben. Maar in Nederland is elke dag een prima dag om je tegoed te doen aan zo’n minigebakje op een lolly. Bij Amsterdam Cupcake Company verkopen ze ze in allerlei vormen, kleuren en smaken – van Red Velvet tot Angel’s Food (vanillecake gedoopt in witte chocola en discodip).