Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste plekken voor chocola

Chocola is perfect voor elke gelegenheid. Daarom hebben wij de beste plekken in Amsterdam gezocht waar jij kunt worden voorzien van jouw chocolate needs.

Puccini Bomboni

Puccini Bomboni is misschien wel de beste chocolatier van Amsterdam en staat niet voor niks in de top 10 van beste chocolatiers ter wereld! Ze maken ambdachtelijke bonbons met smaken als cranberry, rabarber en peper. De bonbons worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten waardoor ze maar 7 tot 10 dagen houdbaar zijn, maar dat mag natuurlijk geen probleem zijn.

Puccini Bomboni | Singel 184 & Staalstraat 17

Van Stapele Koekmakerij

Bij Van Stapele Koekmakerij weten ze wel hoe dat moet, een goede chocoladekoek maken. Waan je tijdens een bezoekje aan deze winkel, in het centrum, even in het Amsterdam van vroeger: een 'nostalgisch luilekkerland' zoals ze het zelf noemen. Koekjes worden de hele dag door vers gebakken, als je geluk hebt is die van jou nog warm.

Van Stapele Koekmakerij | Heisteeg 4 

Patisserie Holtkamp

Al sinds 1969 zit patisserie Holtkamp in een klein winkeltje op de Vijzelgracht met een art-deco interieur. Naast taarten en koekjes, vind je hier de bekende Sachertorte (favoriet van Prinses Beatrix), chocoladegalettes, klassieke, handgemaakte bonbons en champagnetruffels. Wekelijks gaat er wel zeventig kilo chocolade doorheen. Dan weten wij wel genoeg.

Patisserie Holtkamp | Vijzelgracht 15

Tony’s Chocolonely

Kid playing with chocolate machine at Tony Chocolonely
Afbeelding van Koen Smilde

Tony Chocolonely heeft niet alleen een eigen winkel, maar ook nog eens een Super Store en een Chocolate Bar. In de Super Store kun je je eigen reep maken, nieuwe én minder nieuwe smaken proeven, een foto maken bij hun 'chocomaat' en kun je een Tony Rainbowpack kopen. Bij de Chocolate Bar kun je allerlei soorten chocolade creaties proeven zoals de Tony's crazy about chocolate cake, Tony's chocolate fondue of een Tony's kleine zoete burger. 

Tony's Thuis Store | Pazzanistraat 1 

Tony's Chocolonely Super Store | Oudebrugsteeg 15

Chocolate Company

Chocolate Company maakt wachten op de trein een stuk draaglijker. Deze shop op Amsterdam CS is namelijk een chocoladewalhalla, waar je allerlei luxe lekkernijen van dit Nederlandse merk kunt bemachtigen. Zo kun je kiezen uit kleurrijke 'bombons' met fruit, champagnetruffels of chocoladefondue (in blik!).

Chocolate Company | Stationsplein 17B

Chocolatier Van Soest

Bij Van Soest zie je met eigen ogen hoe bonbons, ganaches en truffels worden gemaakt. Naast mooie bonbons worden hier onder andere bijzondere chocoladerepen (de zogeheten Gold-collectie), fruitchocolade, cacaothee en chocolademousse verkocht. Het familiebedrijf gebruikt een cacaomelange die speciaal voor hen in Parijs is samengesteld.

Chocolatier Van Soest | Frederiksplein 1a & Zeilstraat 67

Pompadour

Patissier en chocolatier Pompadour in De 9 Straatjes maakt beeldschone kleine kunstwerkjes van chocola. Om mee te nemen voor thuis of om op te eten in de heerlijk tuttige tearoom. Pompadour werkt alleen met pure grondstoffen die geen ingewikkelde bewerkingen hebben ondergaan. De chocola die voor de bonbons en taartjes wordt gebruikt is van de beroemde Franse leverancier Valrhona.

Pompadour | Huidenstraat 12

De Drie Graefjes

Bij De Drie Graefjes komen chocoholics gegarandeerd aan hun trekken. Van koeken tot aan cupcakes en taarten, hier vind je chocola in bijna elke vorm. Denk aan cupcakes van chocolade cake en chocolate grenache, een brownie bar met walnoten en als klap op de vuurpijl: een triple layer chocolate cake.

De Drie Graefjes | Diverse locaties

IJssalon Tofani

Lactosevrije-fans opgelet: bij het Italiaanse ijspaleis Tofani, een verborgen pareltje aan de Nieuwmarkt, kun je smikkelen van huisgemaakt chocolade ijs zonder melk.

IJssalon Tofani | Kloveniersburgwal 16