Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Puccini chocolaterie interior
Afbeelding van Puccini

De beste plekken voor chocola

Chocola is perfect voor elke gelegenheid. Daarom hebben wij de beste plekken in Amsterdam gezocht waar jij kunt worden voorzien van jouw chocolate needs.

Puccini Bomboni

Puccini Bomboni is misschien wel de beste chocolatier van Amsterdam en staat niet voor niks in de top 10 van beste chocolatiers ter wereld! Ze maken ambachtelijke bonbons met smaken als cranberry, rabarber en peper. De bonbons worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten waardoor ze maar 7 tot 10 dagen houdbaar zijn, maar dat mag natuurlijk geen probleem zijn.

Van Stapele Koekmakerij

Bij Van Stapele Koekmakerij weten ze wel hoe dat moet, een goede chocoladekoek maken. Waan je tijdens een bezoekje aan deze winkel, in het centrum, even in het Amsterdam van vroeger: een 'nostalgisch luilekkerland' zoals ze het zelf noemen. Koekjes worden de hele dag door vers gebakken, als je geluk hebt is die van jou nog warm.

Patisserie Holtkamp

Holtkamp patisserie interior
Afbeelding van Holtkamp

Al sinds 1969 zit patisserie Holtkamp in een klein winkeltje op de Vijzelgracht met een art-deco interieur. Naast taarten en koekjes, vind je hier de bekende Sachertorte (favoriet van Prinses Beatrix), chocoladegalettes, klassieke, handgemaakte bonbons en champagnetruffels. Wekelijks gaat er wel zeventig kilo chocolade doorheen. Dan weten wij wel genoeg.

Tony’s Chocolonely

Tony Chocolonely heeft een eigen Tony's Super Store. In de Super Store kun je je eigen reep maken, nieuwe én minder nieuwe smaken proeven, een foto maken bij hun 'chocomaat' en kun je een Tony Rainbowpack kopen. Dit is ook de plek waar je leert over de misstanden in de cacao-industrie en hoe Tony Chocolonely impact maakt en dit probeert te veranderen.

Chocolate Company

Chocolate Company maakt wachten op de trein een stuk draaglijker. Maar ook als je niet met de trein hoeft, is de winkel zeker een bezoekje waard. Deze shop op Amsterdam CS is namelijk een chocoladewalhalla, waar je allerlei luxe lekkernijen van dit Nederlandse merk kunt bemachtigen. Zo kun je kiezen uit kleurrijke 'bombons' met fruit, champagnetruffels of chocoladefondue (in blik!). En neem vooral een 

Martinez Chocolatier

Sinds 1952 maakt Martinez Chocolatier al hun eigen chocolade. In een eigen fabriek in Amstelveen maken ze al 48 jaar jaar hun eigen chocolade. Ondanks dat er in de loop van de jaren veel is geautomatiseerd, wordt er ook nog steeds chocola met de hand gemaakt. In de winkels in De Pijp of Amstelveen vind je naast heerlijke bonbons ook altijd chocolade die bij het seizoen passen. Denk aan een groot chocoladehart voor Moederdag of chocoladeletters voor Sinterklaas. Wat je ook zoekt, bij Martinez vind je het.

Martinez Chocolatier | Ferdinand Bolstraat 109H & Rembrandtweg 79, Amstelveen

Chocolatier Van Soest

Bij Van Soest zie je met eigen ogen hoe bonbons, ganaches en truffels worden gemaakt. Naast mooie bonbons worden hier onder andere bijzondere chocoladerepen (de zogeheten Gold-collectie), fruitchocolade, cacaothee en chocolademousse verkocht. Het familiebedrijf gebruikt een cacaomelange die speciaal voor hen in Parijs is samengesteld.

Pompadour

Patissier en chocolatier Pompadour in De 9 Straatjes maakt beeldschone kleine kunstwerkjes van chocola. Om mee te nemen voor thuis of om op te eten in de heerlijk tuttige tearoom. Pompadour werkt alleen met pure grondstoffen die geen ingewikkelde bewerkingen hebben ondergaan. De chocola die voor de bonbons en taartjes wordt gebruikt is van de beroemde Franse leverancier Valrhona.

  • Pompadour | Huidenstraat 12

De Drie Graefjes

De Drie Graefjes cupcakes
Afbeelding van De Drie Graefjes

Bij De Drie Graefjes komen chocoholics gegarandeerd aan hun trekken. Van koeken tot aan cupcakes en taarten, hier vind je chocola in bijna elke vorm. Denk aan cupcakes van chocolade cake en chocolate grenache, een brownie bar met walnoten en als klap op de vuurpijl: een triple layer chocolate cake.

Chocolaterie 't Snoepwinkeltje

Chocolade kunstwerken. Zo kunnen we de chocola bij Chocolaterie 't Snoepwinkeltje het best noemen. Denk aan een Airmax, een formule 1 auto of een champagnefles, allemaal van chocola. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het. Met een prachtige roze gevel is dit een absolute must-visit voor de die-hard chocoladeliefhebber.