Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
AMOI Asian restaurant, group eating food, rice and dumplings
Afbeelding van Clio Squadroni

De beste Aziatische restaurants

Amsterdam zit vol restaurants waar goed en divers Aziatisch eten wordt geserveerd. Van fusion tot traditioneel en shared dining: dit zijn onze favoriete Aziatische restaurants in Amsterdam!

De Japanner

De naam van de Japanner op de Albert Cuypstraat zegt het natuurlijk al: alle gerechten die je hier eet, komen uit de Japanse keuken. Maar dit alles is wel gecombineerd met de Amsterdamse gezelligheid! Het pand is aan de kleine kant en, niet zonder reden, altijd druk - dus reserveren is handig. Leuk detail: je kunt hier nog tot laat terecht, want de keuken is tot na middernacht open.

Tip: kimchi gyoza

Fou Fow Ramen

Fou Fow staat bekend om de overheerlijke Ramen, maar ook de andere hapjes zijn hier zeker de moeite waard. Voor de Ramen kun je kiezen uit diverse soorten bouillon en toppings, waarbij ook rekening is gehouden met vegetariërs. Sterker nog, de vegetarische Ramen is onze favoriet! Heb je geen tijd om uiteten te gaan, of is het vol? Bestel je Ramen dan ter plekke en eet het lekker thuis op.

Tip: vegetarische ramen

New King

Of je nu een zakelijke lunch of familiediner hebt, of gewoon een snelle hap wilt: bij New King zit je in alle situaties goed. Het is in dit traditioneel Chinese restaurant op de Zeedijk dan ook altijd druk, maar de kans is groot dat je snel een plekje hebt. Of neem je eten gewoon mee naar huis! De uitgebreide kaart biedt voor elk wat wils; voor vlees- en viseters tot vegetariërs.

Tip: inktvis zout en peper

AMOI

Niet alleen het eten maar de hele sfeer in het restaurant geeft een huiselijk gevoel. Tante Uddie kookt de beste traditionele Indonesische gerechten met zowel bekende als minder bekende opties. Ook voor een cocktail of een ander drankje ben je hier aan het juiste adres. Dus verzamel een groepje mensen, want de Indonesische keuken nodigt zeker uit tot delen!

Tip: satay kambing

  • AMOI | Kinkerstraat 53

Ramen-Ya

Bij deze Japanse noodlebar maken ze de Ramen ter plekke, super vers dus! De chef-kok is zelfs naar Japan afgereisd om de beste Ramen te leren maken. Het is nog een fikse uitdaging om een keuze te maken, want naast diverse soorten Ramen kun je ook nog uit extra toppings en lekkere bijgerechten kiezen. Voor de echte hongerigen is er de Mount Fuji: krijg je dit op, dan komt je foto aan de muur.

Tip: The Mount Fuji (voor wie durft)

  • Ramen-Ya | Oudezijds Voorburgwal 236  

Oriental City

Een echte klassieker die in dit lijstje niet mag ontbreken: Oriental City. Op loopafstand van Centraal Station in de drukke Damstraat kun je hier voor heel veel lekkers terecht, maar velen komen vooral voor de uitgebreide dim sum-kaart. Let op: dim summen is hier populair, dus reserveer van tevoren of houd rekening met een wachttijd. Maar: we beloven je dat dit het wachten waard is.

Tip: dim sum (alles!)