Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

Generator Hostel Amsterdam

Amsterdam Oost heeft er een hotspot bij: designhostel Generator. Het hostel zit in het monumentale Universiteitsgebouw aan het Oosterpark. Generator Hostels staan bekend om de comfortabele, hippe en betaalbare kamers waarbij design de leidraad is. De kamers zijn schoon, mooi vormgegeven en hebben een eigen badkamer. Generator is ook te vinden in andere grote Europese steden zoals Berlijn, Londen en Parijs.

Nescio

Generator Amsterdam heeft verschillende bars en een restaurant met de naam Nescio. Direct aan de lobby zit het Cafégedeelte van Nescio, een hoge kleurrijke ruimte met terras aan het park. Het volgende gedeelte is het Auditorium, een bijzondere ruimte gelegen in een voormalige collegezaal, met de oorspronkelijke collegebanken nog aanwezig. Als je bovenin het Auditorium doorsteekt kom je terecht bij de Library, de oude universiteitsbibiliotheek welke nog helemaal in originele staat is met donkerbruine boekenkasten.

Design

Generator heeft samengewerkt met meerdere Nederlandse en internationale merken en designers, geadviseerd door het Amsterdamse street art collectief Bright Side Gallery. Zo staan er bij binnenkomst in het gebouw twee indrukwekkende totempalen gemaakt door Nederlands’ ontwerper Hans van Bentem, in samenwerking met de Lao-be tribe uit Senegal. Het kleurrijke behang op de kamers, verdeeld in 4 patronen, is afkomstig van van Nederlands/Belgisch duo Studio Job.

Verlichting speelt een grote rol binnen Generator en is grotendeels afkomstig van designstudio Blom&Blom. De wanden van Generator zijn beschilderd door verschillende kunstenaars en illustrators zoals Pieter Ceizer, Kamp Horst, Graphic Surgery en Gino Bud Hoiting.

Kamers

Generator Amsterdam heeft 564 bedden verdeelt in 168 tweepersoons-, vierpersoonskamers en een exclusieve zespersoons Sky suite. Een bed in de vierpersoonskamers boek je vanaf 18 euro per nacht, een tweepersoonskamer boek je vanaf 70 euro per nacht.