Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

De Akermolen

Langs een landelijk fietspad in De Aker staat een mooie molen zonder wieken met daarin een speciaal theehuis. Het theehuis is namelijk een plek waar mensen met een verstandelijke handicap met veel plezier werken in de keuken of in de bediening.

Heerlijke stop tijdens een mooie fietstocht en meer...

Je kunt binnen of op het zonovergoten terras aan het water neerstrijken voor koffie met taart, een high tea, een lekkere lunch of een aangeklede borrel. In de bovenruimte worden speciale sociale en culturele activiteiten voor bewoners uit de buurt georganiseerd.

De ruimtes worden ook verhuurd voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 35 gasten.

Theehuis de Akermolen is onderdeel van stichting de Vrije Geer. Het is een plek waar mensen met een verstandelijke beperking o.a. werken in de bediening of de keuken. Zij vinden het allemaal prettig de gasten van dienst te zijn. Zij krijgen professionele begeleiding van mensen met horeca-ervaring en tevens jarenlange ervaring in de zorg. Kwaliteit is hierbij gewaarborgd.