Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Het Nederlands Vestingmuseum

De vesting van Naarden een machtig bouwwerk, een schakel in de waterlinies en in de verdediging van Amsterdam. Het duurde niet voor niets bijna twee eeuwen om het te ontwerpen en te bouwen. Tegenwoordig is de vesting nog altijd te bewonderen en is het de thuisbasis van het Nederlands Vestingmuseum.

Hoe je het Vestingmuseum in Naarden kunt bezoeken met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om het museum met je City Card te bezoeken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek!

De Vesting Naarden en het Vestingmuseum

Naarden was een belangrijke stad voor de verdediging van Amsterdam.

Bekijk hier de tentoonstellingen en luister naar de verhalen over de geschiedenis van Naarden, de Hollandse Waterlinies en de artillerie. Vergeet ook het terrein rond de vesting niet met het mooie uitzicht, de groene wallen en de onderaardse gangen. In en rond de vesting vinden veel evenementen plaats, zoals boogschiet- of schermdemonstraties, boekenmarkten en privé feestjes.

En.... iedere derde zondag van de maand hebben we Schuttersdag, dan bulderen onze oude (1810) kanonnen om 14:00 en 15:00, allemaal door onze Napoleontische kanonniersploeg!

NB: Na 16:30 binnenkomen heeft eigenlijk geen zin meer, u heeft dan te weinig tijd om het museum te bezoeken.