Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Amstelkerk

De 17e-eeuwse Amstelkerk is van noodkerk, waar naar verluidt Napoleon zijn paard stalde, uitgegroeid tot een sfeervolle locatie met prachtige akoestiek. Een idylle van rust en serene pracht in hartje centrum.

Multifunctioneel erfgoed

Sinds de jaren 90 wordt de middenruimte van de kerk gebruikt voor lezingen, symposia, diners, recepties, huwelijken en concerten.

De Amstelkerk, gelegen aan het karakteristieke Amstelveld bij de Reguliersgracht, de Kerkstraat en de Prinsengracht, is de meest multifunctionele locatie van Stadsherstel met naast kantoren, ook woonhuizen, het restaurant NeL en een permanente expositieruimte.

Fenomenale akoestiek

Loop binnen in de Amstelkerk en je wordt overspoeld met licht. De witte houten wanden en het plafond, het ruime middenschip, het daglicht dat vanaf het Amstelveld door de hoge ramen valt, geven het gebouw een karakteristieke heldere en lichte sfeer.

De akoestiek van de ruimte wordt geprezen door binnen- en buitenlandse artiesten. Het monumentale, gerestaureerde Bätz-orgel kan nog steeds bespeeld worden.