Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

De Poezenboot

De Poezenboot is een Amsterdams dierenasiel voor katten. Het bevindt zich op een woonboot op de Singel. De Poezenboot vangt zwerfkatten op en herplaatst deze.

Coronamaatregelen

De poezenboot heeft maatregelen genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken. Meer informatie over de coronamaatregelen vind je hier.

De Poezenboot is een non-profit organisatie die zich financieel gesteund ziet door donateurs. We krijgen geen subsidie van de gemeente Amsterdam, stadsdeel of andere instantie. 

Een aantal van de katten loopt vrij rond op de boot, die voor bezoekers toegankelijk is. Op piekmomenten huisvest de Poezenboot zo'n 60 katten. 

Wij kunnen ons werk doen dankzij een team van zeer betrokken vrijwilligers die helpen om gedumpte, achtergelaten en afgestane katten weer gezond, steriel, ingeënt en gechipt te krijgen om daarna een geschikt en liefdevol thuis voor ze te vinden. 

Op de Poezenboot komen regelmatig vondelingen binnen maar ook afstandskatten waarvoor de eigenaren geen financiële bijdrage kunnen betalen, zodat alle kosten bij de Poezenboot komen te liggen. 

Doelstelling:

Ons doel is simpel: zoveel mogelijk katten die hulp behoeve die hulp ook te geven.