Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Rechtenvrije afbeelding
Afbeelding van Uwe Conrad via Unsplash

Nachttreinen naar het buitenland

Als je dan toch even de stad uit wilt, kun je het best reizen terwijl je een tukkie doet. 8 (nieuwe) treinen die je door de nacht van Amsterdam naar de mooiste Europese steden brengen.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Berlijn

Royalty free picture of Berlin
Afbeelding van Claudio Schwarz via Unsplash

Om 22:30 uur stap je in en na iets meer dan 8 uur in de zit-, lig- of slaapcoupé stap je midden in het centrum van de Duitse hoofdstad uit. En dan ontbijten met een curryworst natuurlijk.

Zürich

Royalty picture of Zurich
Afbeelding van Bells Mayer via Unsplash

Deze Zwitserse stad mag dan het imago hebben van een wintersportspot, ook in de zomer is er van alles te beleven. En als je om 7 uur ’s avonds met de Nightjet Zürich vertrekt, kijk je de volgende ochtend al uit over de kleurrijke landschappen.

Basel

Rechtenvrije afbeelding
Afbeelding van Uwe Conrad via Unsplash

Nog zo’n Zwitserse topper: de Nightjet Zürich maakt tussendoor ook een stop in Basel. Even uitstappen is zeker voor kunst- en museumliefhebbers de moeite waard.

München

Royalty free picture of München
Afbeelding van Anastasia Shuraeva via Pexels

Kies voor een slaap-, lig- of zitplaats en kijk je favoriete serie uit voordat de ÖBB Nightjet je na iets minder dan twaalf uur afzet in München. Vergeet vooral niet uit het raam te kijken wanneer je over de Hohenzollernbrücke rijd.

Innsbruck

Royalty free picture of Zurich
Afbeelding van Jarod Barton via Pexels

Jodelahitieee! Warm je stembanden maar op, want de ÖBB Nightjet rijdt ook door naar Inssbruck. Nadat de trein München gepasseerd is, zie je langzaam het hooggebergte dichterbij komen.

Wenen

Royalty free picture from Wien
Afbeelding van Daniel Plan via Unsplash

Liever naar de stad van klassieke muziek en opera (en schnitzels natuurlijk)? De trein naar Innsbruck splitst in Neurenberg en vervolgt de reis naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Praag

Royalty free picture form Prague
Afbeelding van JÉSHOOTS via Pexels

GreenCityTrip verzorgt treinreizen inclusief hotel op bestemming. Om half acht ’s avonds ga je aan boord, waarna je na 9 uur in Dresden staat of na 12 uur uitstapt in Praag. Best een lange zit (of lig), maar dan ben je wel echt ergens.

Venetië

Rechtenvrije afbeelding via Pexels
Afbeelding van Anastasiya Lobanovskaya via Pexels

Voor deze trip moet je diep(er) in de buidel tasten, maar dan reis je wel in een Grand Hotel op wielen. De historische Venice Simplon-Orient-Express (hét decor van de film Murder on the Orient-Express) brengt je in stijl van Amsterdam naar hartje Venetië.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.