Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Afbeelding van Wim Haze

Activiteiten om naar uit te kijken tijdens Amsterdam 750

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. In de aanloop naar dit bijzondere jubileum zijn er in Amsterdam de komende jaren feestelijke activiteiten rondom de verjaardag op 27 oktober.

Sail Amsterdam

Afbeelding van Wim Haze

Voor het 700-jarig bestaan van Amsterdam werd als viering SAIL georganiseerd. Dit was een enorm succes, waardoor SAIL eens in de 5 jaar terugkomt en is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Nederland. In 2025 valt alles samen, de 10e editie van SAIL en het 750-jarig bestaan van Amsterdam. Dubbel feest!

De Grote Amsterdam Quiz

Hoeveel keitjes liggen er op De Dam? Wat is een drijfsijs? En wanneer waren de Olympische Spelen in Amsterdam? Als je het antwoord weet op deze vragen, dan is de de Grote Amsterdam Quiz echt iets voor jou. Ieder jaar richting de verjaardag van Amsterdam toe, vindt deze pubquiz plaats. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

747ste verjaardag

Wil je weten hoe de verjaardag van Amsterdam in 2022 werd gevierd? Bekijk dan de video hieronder en kom alvast in de feeststemming voor de 748ste verjaardag.

Compilatie 747 jaar

Video thumbnail

Organiseer zelf een activiteit voor de verjaardag van Amsterdam

Weet jij al een kado voor de stad?

Ben jij iemand die zich elke dag inzet voor je buurt als vrijwilliger, met je werk of als hobby? En wil jij nu je eigen project starten? Dit is je kans, want stichting Amsterdam 750 helpt je financieel op weg. Want als jouw idee binnen de viering van Amsterdam 750 valt, kijkt en denkt de stichting met je mee om jouw droom te realiseren. Kijk of je subsidie kunt aanvragen.

Mensen maken Amsterdam

Wil jij samen met jouw buurt de verjaardag van Amsterdam vieren? Denk aan een tentoonstelling waarin de geschiedenis van de buurt centraal staat, een koffiemiddag waarin buren verhalen aan elkaar vertellen of een gezellig buurtfeest waar jullie samenkomen. Dan is Mensen Maken Amsterdam er om jullie te helpen. Houd de website in de gaten voor een eigen event in jullie Amsterdamse buurt.